15 Şubat 2010 Pazartesi

Barbarossa {Oğuz Öztürk} Röportajı

Blog yazarları ile yaptığım söyleşilerimde sırada Barbarossa -Mutlakgolpozisyonu blogunun yazarı sevgili Oğuz Öztürk var. Kendisine teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.



1- Klasik soruyla başlayalım. Çoğumuz tanıyoruz ama sen yinede kendinden biraz bahsedermisin?

Eskişehir doğumluyum ve Eskişehir'de yaşıyorum. Aynı zamanda burada Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümündeyim ve yine Anadolu Üniversitesi Kütüphanesinde çalışıyorum. Hayatın bize vermiş olduğu sorumlulukların yarattığı monotonluktan ibaret bunlar... Geri kalan zamanlar eğlence ve futbol ile geçiyor. Aynı zamanda artık çocuğum gibi olan blogda da çok vakit geçiriyorum tabii...

2- Blogu açma nedenin neydi?

Blogu açma nedenim farklı bir uğraş yapma isteğimdi. Futbol Bloglarının piyasadaki ağırlıklarını biliyordum ve bende futbolla yatıp kalkan biri olarak bir futbol blogu açmam gerektiğini düşündüm.

3- Blogu açmadan önce terddütlerin oldu mu?

Evet insan tereddüt edebiliyor tabi ilk zamanlar. Kim okuyacak? Kimler izleyecek? Kimse okumazsa yazmam gibi... Bu düşünceler senin kafanda var olsa bile yazmaya devam ettiğinde aylar içinde blog zaten takip edilmeye ve tanınmaya başlıyor.

4- Blog işine girmeden önce, takip ettiğin bir blog varmıydı?

Evet. Four Four Two'da tanıtımını gördükten sonra King Santillana'yı takip ediyordum.

5- Barbarossa'nın bir anlamı var mı, yani neden blogun ismi Barbarossa?

Barbarossa blogu açtıktan 2 ay sonra kafamda oluşan bir isim. Balkanların futbol ve yaşam külütürünü takip eden ve seven biriyim. Zaten Blogda da Balkan futbolu adı altında bir yazsı serisi yapıyorum. Barbarossa'da Balkanlarda ve İspanya'da yetişen ve sert şarap yapımında kullanılan bir üzümün adı...

6- Blog şu anda ne durumda, hedeflerine ulaştın mı?

Ulaşılan hedefler yeni hedefler doğuruyor. Bundan 3 ay önce hedeflediklerime ulaştım. 3 ay önce de bu günleri hedeflerken 6 ay önceki hedeflerime ulaşmıştım... Blog iyi yolda.

7- Söyleşilerinde herkese sorduğun soruyu bu sefer ben sana sorayım. Futbloglar ve Blog İdman Yurdu hakkında ne düşünüyorsun?

İkisi de futbol bloglarının okunması açısından çok çok önemli. Blog İdman Yurdu sayfasına yazdığın bir yazı manşet ya da alt manşet olduğunda yazı tam anlamı ile okunmuş oluyor. Futbloglar ise teması nedeniyle her daim ziyaretçi getiren bir oluşum.

8- Birazda futbola geçelim. Sezon başında bir çok takım, başta G.Saray ve F.Bahçe olmak üzere önemli yıldızları takımlarına kattılar. Sen, bu oyuncuların ligin kalitesini arttırdığını düşünüyormusun?

Elbette. Özellikle Rijkaard ve Neskeens yararlanıldığı süre içerisinde Türkiye futbolu için ve TSL'nin tanınması için bir şanstır. Fakat biraz sabır gerekiyor.

9- Bu sezon Süper Lig'de büyük bir şampiyonluk yarışı var. Senden bir Süper Lig değerlendirmesi alabilirmiyiz, şampiyonluk ve kümde düşme adayların hangi takımlar?

Şampiyonluk adayım Fenerbahçe. Lig futbol kalitesi bakımından çok üst düzeyde olmasa da şampiyonluk yarışı açısından güzel geçiyor. Bu yarış açısında 27. haftadaki Galatasaray - Fenerbahçe maçı kırılma noktası olacaktır. Denizlispor'un bu yıl bir alt lige düşeceğini düşünüyorum. Diğer takım için tahmin yapmak biraz zor fakat umarım Ankaragücü olmaz.

10- Galatasaray'dan bahsetmemekte olmaz. Malum rengimiz belli. G.Saray bu sezon önemli isimlerle anlaşma sağladı. Başta Rijkaard gibi bir marka isim takımın başına getirildi. Sen, Rijkaard'ın Türkiye'de başarılı olacağını ve kalıcı bir iz bırakacağını düşünüyormusun?

Rijkaard Türkiye için büyük şans. Fakat, Rijkaard'ın Galatasaray'ı için en önemli şey sabır ve zaman. Sabır ile anlatmak istediğim kafamızdaki bazı şeyleri değiştirmemiz. Aragones Fenerbahçe'deki ilk sezonunda ligi ilk beşte bitirdiği için kendinin ve takımını ilk sezonu olduğundan başarılı görmüş olabilir. Fakat Aragones bizim ligimizde ikinciliğin dahi başarısızlık olarak görüldüğünü unutmuştu. Şimdi yine Rijkaard bu sezon ligi şampiyon olamadan 2. ya da 3. bitirdiğinde Rijkaard ve ekibi için bu ilk sezonlarında başarı sayılabilir. Eğer Galatasaray yönetimi kafasında bir sabır ve uzun bir zaman belirlediyse başarı zaten gelecektir.

11- G.Saray'ın Avrupa Kupasında ki rakibi, Atl.Madrid karşısında ki şansı sence ne kadar?

Atletico Madrid hangi dönemde olursa olsun zor bir rakip. Genel görüş Atletico'nun ligdeki durumuna bakıldığında muhtemelen Avrupa Ligi'ne büyük önem vereceği. Madrid'deki ilk maçtan önce Galatasaray'da bir forvet sıkıntısı olduğu doğru ancak Madrid ekibininde defans hattının La Liga'nın en dikkatsiz defans hattı olduğunu da söyleyebiliriz. Önemli isimlere rağmen... Galatasaray'ın Madrid'de mutlaka gol atması gerekecek. Turu geçecek takımın deplasman maçlarında atılacak gollerin belirleyeceğini düşünüyorum.

12- Milli takımımızdan da bahsedelim. Milli takımın başında hala bir hoca yok. Yerli hoca, yabancı hoca tartışmaları yapılıyor. Senin bu konuda ki düşüncelerin neler. Senin için Milli takımın başına geçecek hocanın yerli veya yabancı olması önemli mi?

Bizi anlayabilecek tek millet yine biziz! Fakat bir Guus Hiddink'e kesinlikle hayır diyemem. Özellikle gittiği her ülke takımında oynattığı futbolu görünce...

13- Oğuz Öztürk Avrupa'da hangi ligleri takip eder ve Avrupa'da desteklediği veya sempati duyduğu bir takım varmı?

Beş büyük ligi de takip etmeye çalışıyorum. Real Madrid-Genoa ve Boca Juniors sempati duyduğum takımlar.

14- Premier Lig, La Liga ve Serie A'da bu yıl hangi takımlar şampiyon olur, tahminlerini alabilirmiyiz?

Chelsea, Barcelona (gönlümden Real Madrd geçiyor ama...), İnter...

15- Oğuz Öztürk, değerli zamanını ayırdığın için sana teşekkür ederim. Son olarak Futbol-Kolik hakkındaki izlenimlerin neler. Benim gibi yeni başlayan arkadaşlara önerebileceğin bir şeyler varmı?

Bende benimle söyleşi yaptığın için teşekkür ederim. Futbol Kolikte dikkatimi çeken ilk şey tema oldu. Çok hoş... Yeni başlayan blogger arkadaşların ise tek yapması gereken ise ziyaretçilerine, izleyicilerine bakmadan sabırla yazmaları. Zaten emeklerinin karşılığı en iyi şekli ile dönecektir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.