14 Ekim 2009 Çarşamba

Güney Afrika Yolcusu Kalmasın


2010 Dünya Kupasına katılacak takımlar bugün oynanacak maçlardan sonra belli olacak.

1.Grupta,Danimarka cumartesi günki İsveç galibiyetinden sonra lider olarak finallere katılmaya hak kazanmıştı.Bu grupta ikinci sırada Portekiz yer alıyor.Gruplara kötü başlayan Portekiz,Macaristan'ı içeride ve dışarıda yenerek 2. sıraya yükseldi.Portekiz bugün evinde Malta'yı yenerse play-off oynamaya hak kazanacak.Grupta Portekizin 1 puan gerisinde bulunan İsveç ise kendi evinde Arnavutluk'u yenip, Malta'nın sürprizini bekleyecek.

2.Grupta,liderliğini garantileyen İsviçre,kendi evinde 2.lik için küçük umutları kalan İsrail ile karşılaşacak.Grupta 2. sırada yer alan Yunanistan ise kendi evinde zayıf Lüksemburg'u geçtiği taktirde play-off oynamaya hak kazanacak.

3.Grupta ise Slovakya ve Slovenya arasında liderlik çekişmesi yaşanacak.Lider durumda bulunan Slovakya,Polonya deplasmanına giderken,ikinci Slovenya deplasmanda San Marino karşısına çıkacak.Slovenya'nın kazanacağını düşündüğümüzde Slovakya'nın Polonya deplasmanında galibiyet almaktan başka çaresi kalmıyor.İkili averajda Slovenya üstün.

4.Grupta Almanya direk olarak finallere katılmayı garantilemişti.İkinci sırada ki Rusya da baraj maçı oynayacak.

5.Grupta ise İspanya direk olarak finallere katılırken ikinci sırada ki Bosna Hersek play-off oynayacak.

6.Grupta İngiltere finallere katılmayı çoktan garantilemişti.Bu grupta ikincilik için Ukrayna ve Hırvatistan çekişiyor.2. sıra için çok avantajlı bir durumda bulunan Ukrayna,Andorra deplasmanında kazanırsa baraj maçı oynamaya hak kazanacak.Ukrayna'nın olası bir puan kaybında ise Hırvatistan'ın deplasmanda Kazakistan'ı yenmesi gerekecek.

7.Grupta da herşey belli.Sırbistan bu grupta büyük bir sürprize imza atarak lider olarak finallere direk katılmaya hak kazanmıştı.Grupta Fransa ise 2. sırada yer alarak baraj maçı oynamak zorunda kaldı.

8.Grupta İtalya lider olarak finallere katılmaya hak kazanırken, İrlanda Cumhuriyeti ise 2. sırada yer alarak baraj maçı oynayacak.

Gruplarda ki görünüm bu şekilde.Grup maçları sonucunda ise yaşanan sürprizler ise  Türkiye,Bulgaristan,Romanya,Çek Cum.,ve muhtemelen İsveç'in finallere katılamayacak olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.