28 Aralık 2009 Pazartesi

SÜPER LİG İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Süper Lig'de ilk yarı bence kaliteli ve çekişmeli geçti. Özellikle bu yıl Kaysei ve Bursa ilk yarı için önemli bir başarıya imza attılar. İstanbul takımları dışında Kayserispor, Bursaspor, İBB, Gençlerbirliği ve Eskişehir ilk yarıda ligin kalitesini biraz daha arttırdılar. Ankaraspor'un küme düşürülmesi ilk yarının önemli olaylarındandı.  İlk yarı ligde oynanan 153 maçta, 403 gol atıldı. Bu gollerin 3 tanesi 1 dakika dolmadan atıldı. Ligin ilk haftasında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında Guiza, 11. haftada Gençlerbirliği-Manisa maçında Ergin Keleş ve 14. haftada oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında, Gökhan Güleç ilk 1 dakika dolmadan gol atmayı başardılar.

Galatasaray 36 golle en çok gol atan takım olurken, Denizlispor 11 golle en az gol atan takımdı. Beşiktaş ise 10 golle ligin en az gol yiyen takımı oldu. Fenerbahçe 12 galibiyetle en çok kazanan takım oldu. Denizlispor ise hükmen kazandığı Ankaraspor maçı dışında hiç bir maç kazanamadı. İç sahada Galatasaray 9 maçta, Fenerbahçe ise 8 maçta 21 puanla ligin iç sahada en çok puan toplayan ekipleri oldu. Deplasmanlarda ise en başarılı takım Bursaspor oldu. Bursaspor oynadığı 9 maçta topladığı 17 puanla en çok puan toplayan takımdı. Galatasaray, Kayseri ve Beşiktaş ilk yarıda 3'er kez kaybederek, ligin en az kaybeden takımları oldular.

İlk yarının en gollü maçlarında Trabzonspor vardı. 5. haftada İBB deplasmanında 6-1 kazanırken, 9. haftada bu kez Galatasaray deplasmanında 4-3 mağlup oldu. Bu iki maçta 7'şer golle ilk yarının en gollü geçen maçları oldu. Ligin en farklı mağlubiyetlerini ise İBB yaşadı. 5. hafta Trabzon'a 6-1, 10. hafta Bursa'ya 6-0 mağlup oldular. İBB yediği 25 golün 12'sini bu iki maçta yemiş oldu.

İyisiyle kötüsüyle ilk yarıyı geride bıraktık. İkinci yarı için dolu tribünler önünde oynanacak iyi futbol, güzel goller ve fair play bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.