17 Mart 2010 Çarşamba

Bank Asya 1. Lig 26. Hafta Panorama

Sürprizlerle dolu, bol gollü bir haftayı geride bıraktık. Bu hafta önceden tahmin edilemeyecek derecede sürpriz sonuçlar alındı. Hemen liderle başlayalım. Karabükspor bu hafta kazansaydı onlar için belki de artık Süper Lig’deler diyebilirdik. Orduspor karşısında son dakikada beraberliği kurtardılar. Ancak rakipleri bu hafta mağlup olduğu için yine de karlı çıktılar. Bucaspor ligin tozunu atmaya devam ediyor. Samsun deplasmanında da 3’lük atan Buca, Süper Lig’e iyice yaklaşmış oldu. İlk 6 içinde ki Altay, Adana, Karşıyaka ve Konya haftayı mağlubiyetle tamamladılar ve ikincilik yarışında Buca’yı rahatlattılar. Altay deplasmanda, Bolu’ya kaybetti ve rakibini play-off için yeniden umutlandırdı. Adana ise yine play-off için oynayan Giresun’a kendi sahsında mağlup oldu. Giresun ve Bolu bu hafta kazanarak play-off potasında ki rakiplerine gözdağı verdiler. Karşıyaka’da bu hafta kendi sahasında mağlup olan takımlardandı. Deplasman fakiri Kartalspor’a 1-0 mağlup oldular. Konya ise önlenemez bir düşüş içerisinde. Fuat Yaman göreve getirildiği zaman takımın toparlanacağını düşünmüştüm. Fakat Fuat hoca da bu düşüşü engelleyemedi. Bu hafta Mersin deplasmanında 3–1 mağlup oldular.

Küme düşme hattında da bu hafta müthiş maçlar oynandı. Bu hafta öyle sonuçlar alındı ki, 11. sırada ki Samsunspor’un bile küme düşme tehlikesi oluştu. Ligin dibinde ki Kocaelispor, ismine yakışır bir şekilde onurlu mücadelesini sürdürüyor. Bu hafta Erciyes ile berabere kaldılar. Haftanın en gollü maçı Ankara’da oynandı. Bol bol geri dönüşün olduğu maçta G.Antep Belediye, Hacettepe’yi 5–2 yenerek hem rakibini ateşin içinde bıraktı, hem de kendini iyice rahat bir konuma taşıdı. Düşme potasında ki bir diğer takım Dardanelspor ise gol düellosu şeklinde geçen maçta deplasmanda Rize ile 3–3 berabere kaldı. Rize bu beraberlikten sonra iyice tehlike bölgesine girmiş oldu. Küme düşme hattında haftanın en karlı takımı Mersin oldu. Konyaspor’u 3–1 mağlup ederek biraz olsun rahat bir nefes almış oldular.

Lig’de bu hafta 28 gol atıldı. 2 iç saha galibiyeti, 4 deplasman galibiyeti ve 3 beraberlik sonucu çıktı. Bank Asya 1. Lig 26. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Mersin İdmanyurdu
Haftanın Teknik Direktörü: Ergün Penbe
Haftanın Futbolcusu: Serdar Deliktaş {G.Antep Belediye}

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.