9 Mart 2010 Salı

Çok Kötüydük {Eskişehir:2 G.Saray:1}


Kasımpaşa karşısında sergilenen iyi futbolun biraz da Kasımpaşa takımının oyun anlayışından kaynaklandığını düşünenlerdendim. Eskişehir maçının bu yüzden çok zorlu geçeceğini biliyordum. Zira Eskişehir özellikle kendi sahasında çok iyi mücadele edebilen bir takımdı. Kısacası maçtan önce düşündüklerim de yanılmadım.

Rijkaard, Elano’nun dönüşüyle geçen hafta gösterdiği performansla bu hafta bence ilk 11’de oynamayı hak eden Giovani’yi yanında oturtmayı tercih etti. Bu tercihi kuşkusuz rakibe yönelik bir tercihti. Eskişehirspor’un orta sahada mücadeleci oyununa, Mehmet, Ayhan ve Elano üçlüsüyle cevap verme niyetindeydi. Özellikle TSL’de, rakibe göre oyun planı kurmanın doğru olmadığını düşünsem de, Rijkaard’ın bu düşüncesine de saygı duymak lazım. En ciddi rakibi olan Fenerbahçe ile arasında ki puan farkını aklının bir kenarına not etmiş.


Rijkaard’ın orta sahada rakibe cevap verebilme düşüncesi sadece kâğıt üzerinde kaldı. Zira Mehmet ve Ayhan çok kötü bir performans sergiledi. Özellikle Mehmet’i tanıyamadım. Aldığı hemen her topu olumsuz kullandı. Ayhan ise yine bildiğimiz gibiydi, hiçbir gelişme yok. Pas trafiğini artırmak için görevlendirilmiş bir oyuncu olmasına rağmen takıma hiç katkı sağlayamadı. Elano ise bu iki oyuncuya nazaran daha iyi bir performans sergiledi. Sık sık geriye kadar gelip oyunu kurmaya çalıştı ama takım arkadaşları onun bu gayretine cevap veremedi. Hücumda ise kanatlarda ki Arda ve Keita sıkı markajdan bir türlü kurtulamadı. Rıza Çalımbay, Galatasaray’ı nasıl durdurabileceğini iyi düşünmüş. Galatasaray’ın en etkili isimlerine çok sıkı markaj uygulayarak Galatasaray’ın hücumda ki üretkenliğini minimuma indirmeyi başardı. Hücumda ise Mehmet ve Ümit ile rakip savunmayı oyalayıp, Koray ile sonuca gitmeyi planlamıştı. Planı takır takır işledi ve Koray’ın attığı 2 golle maçı hak ederek kazanmayı başardı.

Sonuçta Galatasaray bir türlü konsantre olamadığı maçta kaybetmeyi hak etti. Haftalardır savunmada Sevet & Neill ikilisinin uyumunu konuştuk. Ancak bu ikili bu hafta tanınmaz haldeydi. Savunmada kötü, orta sahada kötü ve hücumda etkisiz bir görüntüdeydi takımımız. Geçen hafta aldığımız krediyi çok çabuk harcadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.