17 Mart 2010 Çarşamba

TSL 25. Hafta Panorama

Haftaya lider giren Galatasaray, kendi sahasında konuk ettiği Ankaragücü karşısında 3-0 gibi farklı bir skorla kazanarak puanını 53’e yükseltti. Liderin en yakın takipçisi Bursaspor ise, Manisaspor’u 2-0 yendi. Ayrıca dün yapılan açıklamayla Diyarbakır maçında hükmen galip sayıldı. Bu kararın ardından Bursaspor, 55 puanla TSL’nin yeni lideri oldu. Sessiz ve derinden gelen Kara Kartal, haftanın kapanış maçında ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor’u deplasmanda Holosko’nun attığı tek golle geçerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Fenerbahçe’de ise düşüş devam ediyor. Sarı Lacivertli takım pozisyona dahi giremediği maçta, Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalarak liderin 6 puan gerisine düştü. Trabzonspor, yenilmezlik serisini devam ettirdi. G.Antep deplasmanında son dakikada Alanzinh’nun attığı golle beraberliği kurtardı. Ancak ilk 4 sıra ile arasındaki puan farkını kapatamadı.

Avrupa kupalarına katılmak için yarışan iki ekip bu hafta Kayseri’de karşılaştı. Son haftalarda çok iyi bir form grafiği yakalayan Eskişehir, rakibini deplasmanda hem de 10 kişi ile devirerek çıkışını sürdürdü. Gelecek hafta Ankaraspor ile oynaması gereken Es-Es, hükmen galip sayılacak ve puanını 45’e yükselterek hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Lig de kalmak için uğraşan Denizlispor, Sivasspor, Manisaspor ve Ankaragücü haftayı puansız kapattı. Taraftarlarının sahaya girmesi üzerine iptal edilen maçta Diyarbakır, bu haftayı da kayıpsız geçecek gibi görünüyor.

TSL 25. haftada tamamlanan 7 maçta 14 gol atılırken, 3 iç saha galibiyeti, 2 deplasman galibiyeti ve 2 beraberlik alındı. TSL 25. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Eskişehirspor
Haftanın Teknik Direktörü: Rıza Çalımbay
Haftanın Futbolcusu: Keita

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.