19 Mayıs 2010 Çarşamba

Serdar Özkan & Mehmet Batdal


Son iki yıldır yerli transferlerinde, sözleşmesi biten ve belli bir potansiyele sahip oyuncuları alarak çok akıllı işler yapıyoruz. Geçen sezon Gökhan Zan ve Mustafa Sarp bu yıl Serdar ve Mehmet.. Alınan bu iki oyuncu yerli rotasyonunda kullanılabilecek yetenekli oyuncular. Üstelik bedavaya alınmış.. Tutarsa hem Galatasaray, hemde milli takım için önemli iki oyuncu kazanmış oluruz. Tutmazsa da kaybedecek bişeyimiz olmadığını düşünüyorum.

Öncelikle Serdar ile başlayalım. Hemen herkez gibi onun çok yetenekli bir oyuncu olduğunu bende tekrar edeyim. Ancak, bir türlü bir kademe daha yukarı çıkamadı. Bir kanat oyuncusundan aranacak temel özelliklerin çoğunu taşıyor. Hızlı, çabuk, adam eksiltebilen, orta yapabilen bir oyuncu. En büyük zaafı şut atamaması.. Günümüz futbolunda bir kanat oyuncusunda olmazsa olmaz özelliktir şut atabilmek. Böylesine temel bir özellik maalesef Serdar'da yok. Zaten genellikle bu yüzden eleştiriliyor. Mustafa Denizli gibi bir adamla çalıştı, yinede bu özelliğini geliştirip takıma giremedi. Şimdi Rijkaard gibi bir şutör ile çalışma fırsatı buldu. Umarım bu özelliğini geliştirmek için çaba sarfeder. Serdar'ın bir başka sorunu ise devamlılık..  Saman alevi gibi bir parlıyor, bir sönüyor. Bir bakıyoruz Serdar bir maçta müthiş oynuyor, sonra bir bakıyoruz Serdar ortalıkta yok. Bu da onun bir kademe daha atlayamamasının en önemli sebeblerinden biri zaten. Umarım hem şut, hem de devamlılık sorununu bizde çözer.


Gelelim Mehmet'e.. Bu sezon en az 10 maçını izlemişimdir. İlk izlediğimde herkes gibi benimde aklıma İbrahimoviç geldi. Uzun boyuna rağmen ayaklarına olan hakimiyeti ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. O boya rağmen beklenmedik yerlerden çok isabetli şutlar atabiliyor. Adam eksiltip gole gidebiliyor. Kısacası bir santraforda ne arasanız hepsinden Mehmet'te var. Sırtı dönük oynayabilme, hava hakimiyeti, adam eksiltebilme, hız, şut atabilme, gol vuruşu yapabilme.. Baros'a alternatif olarak yapılmış en iyi yerli transfer olduğunu düşünüyorum. Üstelik yaşıda çok uygun. Rijkaard ile çalışarak kendisini geliştirebilirse çok faydalı olacaktır.

Her iki transferde doğru yapılmış transferler. Yerli oyuncuların takımda daha etkin olması çok önemli. Serdar takımda en çok rotasyonun olduğu bölgede oynayacak. Kewell, Gio, Keita, Arda ve Caner gibi oyuncuların arasında forma şansı bulabilmek için çok çalışımalı. Mehmet ise aslında hem Baros'un alternatifi olacak, hemde gerektiğinde Henry misali ilerideki üçlünün solunda olacak.

Umarım her iki transfer takımımıza faydalı olur. Ben faydalı olacaklarını düşünüyorum. Özellikle gelecek sezon Mehmet'i çok konuşacağız gibime geliyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.