18 Mayıs 2010 Salı

Yükselme Grubu Sürprizle Başladı {Konya:3 Adanaspor:1}


Yükselme grubunun bana göre en favori takımı Adanaspor ile en az şansa sahip olduğunu düşündüğüm Konyaspor, dün gece bizlere çok keyifli bir ikinci yarı izlettiler.. Yükselme grubunun ilk maçı olması dolayısıyla maçın ilk yarısında sadece taraftarların tezahüratlarını dinledim. Futbol adına sahada hiç bir şey yoktu çünkü.. Her iki takımda çok temkinliydi. İlk yarı boyunca neredeyse bir gol pozisyonu bile yoktu. Konyaspor zaten gol yollarında pek fazla üretken bir takım değil. Bu yüzden Konyaspor'un gol pozisyonuna girememesine şaşırmadım. Ancak, Adanaspor her ne kadar fazla gol atamıyor gibi görünsede, aslında çok etkili bir hücum hattına sahip. Fevzi, İlyas, Kbong ve Mbilla dörtlüsü çok kaliteli oyuncular. Konyaspor'da Ziya Doğan gibi bir teknik adamın oluşunun önemli bir avantaj olduğunu söylemiştim. Ziya hoca dün Adanaspor'un hücumda ki en etkili ve golcü oyuncusu Fevzi'ye karşı çok sıkı bir markaj uygulattı. Fevzi maç boyunca hiç etkili olmadı. Tecrübeli kaptan İlyas'a da aynı şekilde sıkı markaj uyguatan Ziya hoca bunda da başarılı oldu ve böylece ilk yarı zevksiz bir şekilde sonuçlandı.

Her iki takımda ilk yarıdaki futboldan utanmış olacaklarki, ikinci yarıya hızlı başladılar. Bu tip maçların en büyük gol silahı olan duran toptan Konyaspor golü buldu. Bu golden sonra maç çok keyifli hale geldi. Her ne kadar Adanaspor'un genç kadrosu bu golden sonra paniğe kapılmış olsada, pozisyonlar üretmeye başladı. Golden iki dakika sonra İlyas'ın vurduğu top direkten dönmese bugün farklı şeyler konuşabilirdik..

Karşılıklı hızlı ataklarla devam eden maçta, yine bir duran top sonrası Konyaspor, uyuyan Adanaspor savunmasının arasından ikinci golü buldu. Kemal Kılıç, 2-0'dan sonra bütün kozlarını sahaya sürdü. Genç Okan Salmaz bir ara oyuna girdi. Ancak, 10 dakika içerisinde sakatlanarak oyundan çıktı. Adanaspor, ikinci golü yedikten sonra şuursuzca saldırmaya devam etti. Ziya Doğan, ikinci yarıda da Fevzi'ye markaj uygulamaya devam etti. Bu yüzden Adanaspor kanatlardan yapılan ortalarla gol aradı. Adanaspor adına maçın en iyisi olan İzzet'in yaptığı ortaya Talha değerlendirdi ve farkı bire indiren golü attı. Kalan dakikalarda da Adanaspor doldur boşalta geçti. Ancak bundan da sonuç alamadı. Ve, Eser attığı güzel golle maçın skorunu belirledi.

Konyaspor bu galibiyet ile büyük bir avantaj yakalamış oldu. Altay ve Karşıyaka golsüz berabere kaldılar. Bu iki takımında kalan iki maçını kazanacağını düşünmüyorum. Bu yüzden Konyaspor bu iki takımdan birini mağlup edebilirse bana göre Süper Lig'e yükselen 3. takım olur. Bunu başarabilirler mi, bilemiyorum.

Adanaspor için bu mağlubiyet hesapta yoktu. En azından bir beraberlik hesabı içerisindeydi. Şimdi yapmaları gereken tek şey, İzmir takımlarını mağlup edip, Konyaspor'un kalan iki maçını kazanamamasını beklemek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.