18 Haziran 2010 Cuma

G.Afrika'da Dün #3


Takımlar ikinci maçlarla birlikte yavaş yavaş ısınmaya başladı.. Dün ilk maçta Arjantin, G.Kore karşısında farklı galip gelerek grupta liderliği büyük ölçüde garantiledi.. Tangocular, ilk yarıda pozisyon yaratmadan iki gol buldu. G.Kore ilk yarının sonunda, Demichelis'in ikramıyla farkı bire indirdi.. İkinci yarı G.Kore çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Maç 2-1 iken kaçan bu gol maçın kırılma anı oldu.. Bu dakikadan sonra Messi klasını konuşturdu ve Higuain'e sadece dokunmak kaldı.. Higuain bir gol daha atarak skoru belirledi. Maçı izlemeyenler Higuain'in müthiş oynadığını zannedebilir.. Ama durum hiçte öyle değildi.. Fırsatçı Higuain attığı üç golde de çok şanslıydı.. Higuain, Fıfa tarafından maçın adamı seçilse de, benim için maçın adamı Messi'ydi..

Günün ikinci maçında kaybedecek bir şeyi olmayan Yunanistan, Nijerya karşısında galip gelerek umutlarını son maça taşıdı.. Öne geçen Nijerya saçma sapan bir kırmızı kart görerek mağlubiyeti hak etti.. Afrika takımarı için, "disiplinsizler" demiştim.. Dün, Nijerya'lı futbolcunun gördüğü kırmızı kart takımının turnuvadan elenmesine sebep olacak.. Son maçında Arjantin ile karşılaşacak olan Yunaistan'ın da işi zor.. G.Kore için Nijerya karşısında alacakları 1 puan onları ikinci tura çıkaracaktır..


Günün son maçında Fransa, Meksika karşısında yenildi.. Sahaya yeşil formayla çıkan Meksika, eminimki İrlanda'da kendisine bir çok destekçi bulacak.. Meksika bu galibiyt ile çok büyük bir avantaj sağlamış oldu.. Fransa'nın hala şansı var.. Ama sadece kağıt üzerinde.. Son maçta Meksika-Uruguay maçından çıkacak bir beraberlik Fransa'nın işini bitirecektir.. 2016 Avrupa şampiyonası için müthiş bir lobi yapan Fransızlar, inşallah burada da böyle bir girişimde bulunmazlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.