1 Temmuz 2010 Perşembe

Adanaspor'un Transfer Politikası ve Bülent Bölükbaşı


Geçen sezon averajla Süper Lig'i kaçıran Adanaspor, bu yıl bu hedefine ulaşabilmek için çalışmalara başladı.. Öncelikle teknik direktör Kemal Kılıç ile 4 yıllığına anlaşmaya varıldı.. Bu olay özellikle 1. Lig'de nadir görülür.. Genelde bu tip durumlarda ilk önce teknik direktör yollanır. Ancak, yönetimin almış olduğu karar çok başarılı. Teknik direktör konusunda atılan bu doğru adımın ardından, takımın zayıf mevkilerine transferler başladı.. Öncelikle takım içindeki tecrübeli oyuncular İlyas ve Mohammed ile yollar ayrıldı.. Takıma geçen sene katılan İlyas'tan beklentilerim fazlaydı.. Ancak, Mohammed transferine en başta karşı çıkanlardandım.. "Gereksiz Transfer" başlıklı yazımda da bunu belirtmiştim.. Sonuçta bu oyuncuların yollanmasıda çok doğru hamleler..

Bugüne kadar yapılan transferler ise Kemal Okyay, Efecan ve Adana'nın yetiştirdiği en büyük oyunculardan olan Bülent Bölükbaşı.. Manisaspor'dan alınan Kemal'in tecrübesi takıma önemli katkı sağlayacaktır.. Galatasaray alt yapısından tanıdığımız Efecan'dan çok umutluyum.. Bir dönem hepimiz onu A takımda görmek istiyorduk.. Ancak, olmadı.. Geçen sezonu Kartalspor'da geçiren Efecan, Adanaspor'da başarılı olacaktır..

Ve Bülent Bölükbaşı.. Adanaspor'un yapmış olduğu ve hatta yapacak olduğu muhtemel transferlerin, bu transferden daha iyi olabileceğini sanmıyorum.. Adana'da sokaktaki insanlara "Adana'nın yetiştirdiği en büyük futbolcular kimdir" diye sorsanız alacağınız cevap; 1. Fatih Terim, 2. Hasan Şaş, 3. Bülent Bölükbaşı olacaktır.. Adanalılar tarafından çok saygı duyulan bir oyuncudur Bülent Bölükbaşı. Geçen sezonu Giresunspor'da geçirmişti.. Adana'da oynanan ve Giresunspor'un 1-0 kazandığı maçta golün asistini yapmış ve takımının attığı gole sevinmeyerek taraftarın gözünde bir kez daha saygı kazanmıştı..

Peki Bülent Bölükbaşı Adanaspor'a futbol anlamında ne verebilir ? Bütün taraftarların kafasındaki soru işareti bu.. İlerleyen yaşını sorun edip, bu transferin takıma fayda sağlamayacağını konuşanlar var.. Ben şu kadarını söyleyeyim.. Giresunspor formasıyla izlediğim Bülent Bölükbaşı, geçen sene takımda sözde "lider" oyuncu olarak gösterilen İlyas ve Mohammed'ten daha fazla katkı sağlayacaktır.. Hem Adana'lı olması, hem tecrübesi ve gerçek anlamda lider oyuncu özelliklerine sahip olması Adanaspor'da başarılı olması için yeterde artar bile.. Bülent Bölükbaşı ile takımın en büyük problemlerinden birini halleden, Adanaspor için şu anda herşey yolunda gidiyor diyebiliriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.