17 Ağustos 2010 Salı

Avrupa Ligi'nde Temsilcilerimizin Maçları

Avrupa liginde gruplara kalma mücadelesi veren dört temsilcimiz bugünden itibaren maçlarını oynamaya başlayacak. Açılışı Beşiktaş ile yapıyoruz. Siyah beyazlılar bu akşam saat dokuzda Finlandiya temsicisi Helsinki'yi ağırlıyacak. Hem bu akşamki maçın hemde turun favorisi tabiki Beşiktaş. Helsinki kendi ülkesinin en iyi takımı. Ancak, bu takım son 10 yıl içerisinde Avrupa kupalarında gruplara kalamadı. Buradan takımın kalitesini çok net bir şekilde anlayabiliriz. Beşiktaş işi ciddiye alırsa, turu rahat geçecektir.

İkinci maç Galatasaray-Karpaty arasında. Rakibimizi tanımıyorum. İsminide ilk kez duydum. Bize rakip olabilecek bir takım değil. Ancak, ne olursa olsun ilk maçtan işi sıkı tutup deplasmandaki maça geziye gider gibi gitmek lazım.

Fenerbahçe'ye, Beşiktaş ve Galatasaray'ın rakipleri kadar "kolay lokma" diyebileceğimiz bir takım çıkmadı. PAOK hepimizin tanıdığı bir takım. Ajax karşısında son anda elenmişlerdi. Özellikle taraftarı etkili olan bir takım. Fenerbahçe ilk maçta kazanır diyemiyorum. Ancak, kaybedeceğinide düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin deplasmanda beraberlikle ayrılıp, turu Kadıköy'de geçeceğini düşünüyoum.

Temsilcilerimiz arasında en zorlu takım Trabzonspor'a düştü. İngiliz devi Liverpool ile karşılaşacaklar. Şenol Güneş'in de dediği gibi takımdaki oyuncuların tecrübe kazanması açısından önemli maçlar oynayacaklar. İlk maçın Anfield Road'da olması hem avantaj, hemde dezavantaj. Farklı bir skorla kaybederlerse motivasyon kaybı olabilir. Ancak, bir sürpriz yaparak orada gol atarak dönebilirlerse avantaj sağlamış olurlar. Trabzonspor'un turu geçme ihtimali düşük. Ancak, bu oyunun futbol olduğunuda unutmamak gerekir.

Son olarak bütün temsilcilerimize başarılar diliyorum. Trabzon dışında üç takımımızında avantajlı skorlar alacağını ve gruplara kalacağını düşünüyorum. Umarım Trabzonspor'da rakibini eleyerek gruplara kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.