20 Ağustos 2010 Cuma

Harry Kewell & Arda Turan

Arda Turan henüz yeni yeni kendini dünyaya tanıtan ve çok önemli bir yıldız adayı. Harry Kewell'ın yıllar önce geçtiği yollardan geçmek için çabalayan, onun oynadığı kulüpte ve ligde oynamak isteyen, onun kazandığı kupaları kazanmak isteyen bir futbolcu. Harry ise artık futbol hayatının son yıllarına yaklaşmış, hafiften sakatlık sorunlarıyla boğuşan bir futbolcu. Yıllarca premier ligde forma giymiş, sayısız kupalar kazanmış ve Liverpoll gibi bir dünya takımında oynamış bir adam.

Dün, bu iki futbolcunun sergilediği performans siyahla beyaz gibi birbirinden çok farklıydı. Sanki, Arda Turan Harry Kewell, Harry Kewell'da Arda Turan'dı... Kewell yıldız olmaya çalışan, avrupada büyük kulüplerde oynamaya çalışan bir futbolcu gibi istekli ve hırslı, Arda Turan ise yıllarca premier ligde oynamış, şampiyonlar ligini kazanmış, Liverpool gibi bir takımdan Türkiye'ye (gerçekçi olalım) para kazanmaya gelmiş, artık futbol hayatının sonlarına yaklaşmış bir futbolcu gibiydi. Bizim Harry'e olan sevgimiz işte bu yüzden. Kazanmadığı kupa, yakalamadığı başarı kalmamasına rağmen, hala profesyonelce davranıp adam gibi kazandığı paranın hakkını verdiği için bu adama adeta tapıyoruz.

Arda Turan bizim göz bebeğimiz, kaptanımız. Bu genç yaşta Galatasaray gibi bir kulüpte kaptanlık yapan, hedefleri olan bir futbolcu. Ancak, o sanki bunların farkında değil. Sezona çok iyi başlamıştı, hepimizi heyecanlandırmıştı. Ancak, yine geçen seneki gibi bir oynayıp iki susan futbolcu olmaya başladı. Biz ondan biraz mücadele bekliyoruz. Dün sahaya sadece korner kullanmak için çıkmış gibiydi. Maç boyunca hiç birşey yapmadı. Efendim "kafası başka yerdeymiş" bırakın bu geyikleri. Arda Turan çıkacak Galatasaray kaptanına yakışır bir şekilde mücadelesini sergileyecek. O bunun için para kazanıyor. Nasıl Harry, Baros işini yapıyorsa Arda Turan'da işini yapacak !..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.