25 Ekim 2010 Pazartesi

Rijkaard'ın Etkisi {Fenerbahçe:0 G.Saray:0}


Hagi'ye haksızlık etmek istemem ama bu maçta oynanan oyun tamamiyle Rijkaard'ın gidişiyle alakalı. Geçen hafta Ankaragücü maçında oynayan oyunculardan farklı olarak bu maçta Neil, Elano ve Cana oynadı. Bu üç oyuncununda bu iyi futbola katkıları oldu ama doğrudan etkileri olmadı. Galatasaray'da kötü oynayan oyuncu yoktu. Bunun tek sebebide Hagi'nin gelişi değil, Rijkaard'ın gidişinin oyuncular üzerindeki olumlu etkisiydi.

Saha içerisine baktığımız zaman hakikaten Galatasaray iyi top oynadı. Hagi akıllı bir saha içi dizilişle Fenerbahçe'yi durdurmayı başardı. Orta alanı kalabalık tutup, önde pres yaparak Fenerbahçe'nin ortadan gelmesini engelledi. Kanatlarda da Elano ve Misimovic (Ayhan, Sarp destekli) Gökhan Gönül ve Caner'in yolunu tıkamayı başardı. Gökhan ve Caner'in, Stoch ve Dia'ya destek verememeside bu ikilinin etkili olmalarını engelledi. Kısacası Galatasaray, Fenerbahçe'yi nasıl durdurabileceğini çok iyi analiz etmiş. Saha içinde uygulamada da başarılı olunca pozisyon vermeden maçı tamamladı.

Savunma yönünde işini eksiksiz yapan takım, hücumda da fena değildi. Elano ve Misimovic destekli Pino'lu hücum hattında Galatasaray düşündüklerini yapabildi. Hagi'nin kafasındaki plan, Elano ve Misimovic'in savunma arkasına atacağı toplarla Pino'yu pozisyona sokmaktı. Bu plan işe yaradı. Pino iyi pozisyonlar yakaladı. Biraz şans, birazda beceri olsa Galatasaray'ın buradan 3 puanla ayrılması içten bile değildi. Hücum hattında özellikle Elano'ya verilen görev tamda onun istediği tarzdaydı. Sezon başından beri Elano'nun sağ çizgide oynatılması gerektiğini savunan biri olarak, onun sağ çizgide bu kadar başarılı bir oyun çıkartmasını görmek sevindirici. Sezon boyuncada Hagi'nin sağ çizgide bir sakatlık olmadığı müddetçe oynatacağı adam Elano olacaktır, bu kesin...

Galatasaray'ın sezon başından beri, hatta geçen sezonun ortasından beri bu kadar mücadele ettiği, savaştığı, istediği maç sayısı çok az. Bu maç için bunda Rijkaard'ın gidişinin oyuncular üzerindeki olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. Hagi'nin gelmesi tabiki önemli ama Hagi'nin etkisini ilerleyen haftalarda daha net bir şekilde göreceğiz.

Son olarak birşey daha eklemek istiyorum. Fenerbahçe deplasmanda alınan 1 puan iyi sonuçtur. Ancak, taraftarlarımızın bu beraberliğe bu kadar fazla sevinmesinede anlam veremiyorum. Maç öncesinde farklı mağlubiyet geyikleri taraftarlarımızı etkilemiş olabilir. Ancak, yinede beraberliğe sevinmek Galatasaraylılığa yakışmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.