10 Ocak 2011 Pazartesi

Giggs'den Liverpool'a tek kurşun: 1-0


Federasyon Kupası'nda gergin geçen maçta Liverpool'u ağırlayan Manchester United, sahadan Giggs'in attığı gol ile galip ayrıldı. Maçın hakemi Howard Webb, özellikle Liverpool aleyhine çaldığı penaltı pozisyonu ile büyük eleştiriler aldı.


İlk yarıda maçın hakemi Webb başrolde

Maça iyi başlayan taraf, seyirci desteği ve rakip Liverpool'un oyuna konstanstre olamaması sebebiyle ev sahibi Manchester United oldu. Baskılı bir oyun oynayan Manchester United'ın daha 1. dakikada geliştirdiği atakta Dimitar Berbatov ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Howard Webb, aslında bir temas olmadığı halde beyaz noktayı gösterdi ve Ryan Giggs, kırmızı şeytanları 2. dakikada attığı penaltı golü ile 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından Liverpoollu oyuncular itiraz etse de karar değişmedi. Konuk ekip, Kuyt ve Maxi Rodriguez ile ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak beraberlik golü gelmedi. İlk yarı boyunca üstünlüğü ele geçiremeyen Liverpool'da kaptan Steven Gerrard, Carrick'e çift taban girdiği için hakem Webb tarafından 32. dakikada oyundan atıldı. Bu Liverpool'da göreve yeni başlan Kenny Dalglish için tam bir kabus oldu. Maçın ilk 45 dakikasını ev sahibi kırmızı şeytanlar üstün kapadı.

İkinci devre değişen bir şey yok

İkinci yarıya beraberlik sayısını bulmak ve maçı çevirmek hedefi ile çıkan Liverpool, bunu başarabilecek bir oyun yansıtmakta oldukça zorlandı. Özellikle Gerrard'ın sahada olmamasının dezavantajları ile mücadele eden Liverpool'da menajer Kenny Dalglish 60. dakikada Maxi Rodriguez'i oyundan alıp atakların daha fazla hareketlenmesi adına Ryan Babel'i oyuna sürdü. Yine Meireles'in yerine aynı dakikada Jonjo Shelvey'de oyuna dahil oldu. Sir Alex Ferguson ise maçta üstün olduğu dakikalarda eski bir Liverpoollu olan Michael Owen'ı oyuna alarak ilginç bir girşimde bulundu. Liverpool'da 65. dakikada bir serbest vuruşta topun başına geçen Fabio Aurelio, geçmişte Chelsea ağlarına bıraktığı golün aynısına çok yaklaştı ancak ManU kalecisi Tomasz Kuszczak harika bir kurtatış yaparak buna izin vermedi. Liverpool, kanattan Martin Kelly'nin etkili bindirmeleri ile de sonuca gidemedi. Maç boyunca etkisiz görünen Fernando Torres ise Keny Dalglish tarafından 75. dakikada oyundan alındı ve yerine David N'gog girdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ev sahibi Manchester United sahadan galip ayrılan takım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.