17 Şubat 2010 Çarşamba

Hiddink Milli Takımda!


Milli takım teknik direktörü konusunda daha önce fikirlerimi yazmıştım. Açıkçası ben yerli bir teknik direktörden yanaydım. Ancak federasyonumuz öyle bir teknik adamla anlaştı ki, itiraz bile edemiyoruz. Hiddink'in kariyeri, görev aldığı takımlarda oynattığı futbol bu seçime ses çıkartmamızı engelliyor. Hiddink gibi bir hocanın Milli takımın başına geçmesi beni heyecanlandırdı.

Hiddink'in kariyerini anlatmaya gerek yok aslında. Daha önce PSV, Valencia, Real Madrid, kısa bir süreliğinede olsa Chelsea gibi takımlarda çalışmış.  Ayrıca Hollanda, G.Kore, Avustralya, Rusya gibi Milli takılarda da görev almış başarılı bir hoca. Benim için en iyi 3 teknik direktör; 1- Morınho, 2- Capello ve 3- Hiddink'tir. Yani böylesine kariyerli ve başarılı bir hocanın Milli takımın başına geçmesi önemli bir gelişmedir. Umarım o başarılarını burada da devam ettirir.

Aslında Milli takımda sadece bir hoca değil, bir sistem değişikliği var. A Milli takım dışında, Milli takımların sorumluluğu Ersun Yanal'a verildi. Ümit Milli takım teknik direktörlüğü Raşit Çetiner'e emanet edildi. Ayrıca Hiddink'in yardımcısı Oğuz Çetin olurken, kaleci antrenörlüğü Engin İpekoğlu oldu. Milli takımın başına yerli hoca mı getirilsin, yoksa yabancı hoca mı getirilsin diye tartışırken, federasyon her ikisinide gerçekleştirmiş oldu. Bence çok doğru bir iş yapıldı. Umarım bu ekip ile istikrarlı bir başarı yakalanır.

1 yorum:

  1. Ben de yabancı hocaya karşıydım ancak seninde dedigin gibi çok büyük bir isim Hidding.Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.