15 Şubat 2010 Pazartesi

İşte Süper Lig {Bursaspor:1 Trabzonspor:1}

İki takımında oynadığı pozitif futbol bu maçı sabırsızlıkla beklememin sebebiydi. Beklediğimede değdi. Heyecan ve mücadelenin bir an bile eksilmediği harika bir maç oldu. İki takımın sergilediği mücadeleye bakılırsa ortaya çıkan sonuçta bence adildi. Her ne kadar Trabzonspor rakibine oranla daha fazla net gol pozisyonları bulsada, Bursaspor'un da sergilediği mücadele Trabzonspor'a oranla daha fazlaydı.


Bursaspor Cephesi
Bursaspor hücumda pozisyon yaratmakta sıkıntı çekti. Özellikle Volkan ve Sercan gibi iki önemli hücum oyuncusunun olmaması bunda en büyük etken oldu. Buna rağmen ilk yarıda sağ kanattan Ali ile bir çok orta yaptılar. Ancak bu topların çoğunu Trabzonspor savunması uzaklaştırmayı başardı. Sol tarafta ise Mustafa'nın hücumlara fazla destek vermemesi onun önünde oynayan Ozan'ın da etkisiz kalmasına neden oldu. Buna rağmen Ozan kişisel becerileriyle pozisyon üretmeye çalıştı. Batalla ise gol atmasına rağmen bana göre fazla etkili olamadı. Bütün bu etkenlere rağmen ilk yarıda topla daha çok oynayan takım Bursaspor'du. Bursaspor'da, bugün orta sahanın ortasında oynayan Hüseyin ve Bekir olağan üstü bir mücadele sergilediler. Her iki oyuncuda çok koştu. Bursaspor'da son olarak Turgay'a değinmek istiyorum. Trabzonspor'un defansif olarak zayıf olduğu bölgede oynamasına rağmen fazla etkili olamayan oyunculardandı. Sonuç olarak Bursaspor bugün fazla pozisyon üretememesine rağmen, çok iyi mücadele etti.


Trabzonspor Cephesi
Trabzonspor ise pozitif futbol oynamaya devam etti. Her ne kadar ilk yarıda biraz etkisz kalsalarda oyunun ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla 1 puanı fazlasıyla hak etti. Sağ bekte Song'un oynaması özellikle ilk yarıda hücumda etkisiz kalmalarına neden oldu. Sol tarafta ise Engin ilk yarıda hem hücumda, hemde takım savunmasında kötü bir ilk yarı geçirdi. Trabzonspor'da da maçın bütününde Selçuk ve Colman çok iyi mücadele ederek karşılarındaki Hüseyin ve Bekir karşısında mağlup olmadılar. İkinci yarı ise bambaşka bir Trabzonspor izledik. Bursaspor'a oranla çok net gol pozisyonları buldular. Maçı kazanabilecek kadar da iyi mücadele ettiler. Trabzonspor takımında Umut, Serkan, Selçuk ve Colman iyi bir maç çıkarttılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.