3 Mart 2010 Çarşamba

Bank Asya 1. Lig {24. Hafta Panorama}

Lig’de 24. haftayı geride bıraktık. Hem üst sıralarda, hem de alt sıralarda ki mücadele sürüyor. Lider Karabük, bu hafta da kazanmaya devam etti. Konyaspor karşısında 1–0 geriye düşmesine rağmen, maçı 4–1 kazanmayı başaran Karabükspor hedefe bir adım daha yaklaşmış oldu. Haftanın en kritik maçı Adana’da oynandı. İkinci sıradaki Bucaspor rakibini deplasmanda 3–0 yenerek büyük bir avantaj yakaladı. Son haftalarda toparlanan Altay, deplasmanda son kurşunlarını atan Kocaelispor’u, 3–2 yenerek 4. sıraya yükseldi ve ikincilik yarışına yeniden dâhil oldu. Karşıyaka ise kendi sahasında Dardanelspor’u 2–1 yenerek puanını 40’a yükseltti ve ikincilik için yeniden umutlanmaya başladı.

Küme düşme hattında ise bu hafta takımların çoğu beraberlik aldı. Hacettepe kendi sahasında, play-off hesapları yapan Giresunspor ile berabere kalarak tehlike bölgesinin içerisinde kalmaya devam etti. Küme düşme hattının en kritik maçında Mersin, çok kötü bir zeminde oynadığı Erciyes maçından da beraberlikle ayrıldı ve kazanamama serisini devam ettirdi. Orduspor’da bu hafta kendi sahasında berabere kalan takımlardandı. Kartal ile 0–0 berabere kalan Karadeniz temsilcisi, tehlike bölgesinden bir türlü uzaklaşamadı.

Lig’de bu hafta toplam 23 gol atılırken, 2 iç saha galibiyeti, 4 deplasman galibiyeti ve 3 beraberlik alındı. Bank Asya 1. Lig 24. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Samsunspor
Bundan 5 hafta önce 17 puanla küme düşmeme mücadelesi veren Samsunspor, son 5 haftada aldığı 5 galibiyet ile şimdilerde play-off hesabı yapmaya başladı. Bu hafta ki kurbanları, Boluspor oldu. Güçlü rakibini deplasmanda 2–0 yenerek yükselişini devam ettirdi.

Haftanın Teknik Direktörü: Hüseyin Kaplar {Samsunspor}
Samsunspor’un yakaladığı bu çıkın baş mimarlarından biride tecrübeli teknik adam Hüseyin Kaplar. Son beş haftada hem az gol yiyen, hem de maçlarını en az iki faklı kazanan bir takım yaratmayı başardı.

Haftanın Futbolcusu: Bora Sevim {Gaziantep B.Ş.B}
Bu hafta penaltı kurtaran kaleciler haftaya damgasını vurdu. Hem Samsun kalecisi Ahmet Şahin, hem de Antep kalecisi Bora Sevim penaltı kurtararak takımlarının 3 puan almasında önemli rol oynadı. Bora iki penaltı kurtararak haftanın öne çıkan oyuncusu oldu.

Haftanın Golü: İlyas Çakmak {Dardanelspor}
Karşıyaka deplasmanında takımı kaybetse de İlyas’ın attığı gol hafızalarda kaldı. Ceza sahası dışından attığı şık gol haftanın en güzel golüydü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.