2 Mart 2010 Salı

TSL 23. Hafta Panorama

Lig’de 23. haftada hem zirve yarışında, hem de küme düşme hattında kritik mücadeleler yapıldı. Lider Galatasaray haftanın kapanış maçında güzel futbolunu 4 golle süsleyerek liderliğini sürdürdü. Liderin en yakın takipçisi Bursaspor ise cezası nedeniyle tarafsız sahada oynadığı seyircisiz maçta Sivasspor’u 3–0 yenerek zirve iddiasını devam ettirdi. Üst üste puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe ise bu hafta da İBB karşısında mağlup oldu. Üst sıraları yakından ilgilendiren bir diğer maçta Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor’u 2–1 yenerek yarıştan kopmadığını göstermiş oldu. Son iki haftadır iyi oynamasına rağmen berabere kalan Trabzonspor ise bu hafta kötü oynadı ama yine berabere kaldı.

Küme düşme hattının en kritik maçı Manisa’da oynandı. Ziya Doğan ile yollarını ayıran Diyarbakırspor, deplasmanda rakibine direnemedi ve sahadan 2–1 mağlup ayrılan taraf oldu. Son 5 haftadır berabere kalan Ankaragücü, problem yaşadığı golcüsü Vassel’in attığı golle kazanarak beraberlik serisine bir son vermiş oldu. Bu haftayı bay geçen Denizispor ise 3 puanı cebine koydu ve umutlarını devam ettirdi.

Bu hafta toplam 22 gol atıldı, 4 iç saha galibiyeti, 2 deplasman galibiyeti ve 2 beraberlik alındı. TSL 23. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: İBB
Ligin güçlü takımlarından olan İBB, bu hafta Fenerbahçe’yi mağlup ederek haftanın ön plana çıkan takımı oldu. Sergilediği mücadeleci futbolla maçı kazanan İBB’yi kutluyorum.

Haftanın Teknik Direktörü: Abdullah Avcı {İBB}
Panoramada zaman zaman yer verdiğim isimlerden biridir Abdullah Avcı. Bu hafta da yine ön plana çıkmayı hak etti. Fenerbahçe karşısında takımını çok iyi yönetti ve galibiyette önemli bir rol oynadı.

Haftanın Oyuncusu: Keita {Galatasaray}
Galatasaray2ın 4–1 kazandığı Kasımpaşa maçında oynadığı futbolla ve attığı 2 golle herkesin beğenisini kazanan Keita bence haftanın oyuncu olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Haftanın Golü: Keita {Galatasaray}
“Kara İnci” bu hafta öyle bir gol attı ki ben asla unutamam. Aslında attığı ikinci golde şıktı fakat ilk gol bir başka güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.