31 Mart 2010 Çarşamba

Bank Asya 1. Lig 28. Hafta Panorama

Lider Karabükspor, haftanın açılış maçında deplasmanda Karşıyaka ile golsüz berabere kaldı. Lig de 3. sırada bulunan Adanaspor ile puan farkı 14 oldu. Karşıyaka ise yeni teknik direktörleri Erdoğan Arıca yönetiminde ilk maçından beraberlikle ayrılmış oldu.

İkinci sıra için kıyasıya yarışan Buca ve Adana bu haftayı kayıpsız geçtiler. Bucaspor, zorlu Giresun deplasmanında kazanarak çok kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Adanaspor ise kendi sahasında Antep Belediye'yi, Galatasaray alt yapısından yetişen Anıl Karaer'in attığı tek golle geçti.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Adanaspor'a mağlup olan Altay, bu hafta Samsun deplasmaanında kazandı. Son haftalarda düşüşe geçen Samsunspor, yeniden küme düşme hattına gerilemiş oldu. Haftalardır galibiyete hasret kalan Konyaspor yeni teknik direktörleri Ziya Doğan ile ilk maçlarını kazanarak play-off potasında ki yerlerini biraz daha sağlama almış oldular.

Play-off yarışı içerisinde ki iki takım Bolu ve Giresun bu hafta kendi sahalarında kaybederek önemli bir avantajı yitirmiş oldular. Boluspor, son haftaların formda takımı Erciyes'e mağlup olurken, Giresunspor, Bucaspor'a mağlup oldu. Bu mağlubiyetlere rağmen bu iki takımında hala play-off şansı devam ediyor.

Küme düşme hattının en kritik maçında Hacettepe kendi sahasında Dardanelspor'u 2-1 yenerek önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmış oldu. Hacettepe adına 88 doğumlu Sezai ve 90 doğumlu Sedat golleri attı. Özellikle Sedat'ın attığı gol görülmeye değerdi. Küme düşme hattının bir diğer önemli maçında Mersin, Orduspor'u ağırladı. Ergün Penbe ile iyi bir çıkış yakalayan Mersin rakibine yenilerek kendini ateş hattına attı. Ordu ise bu galibiyet ile üst üste ikinci maçını kazanmış oldu. Bu maçta da 88 doğumlu Müslim takımının golünü atmayı başardı.

Lig de bu hafta 16 gol atıldı. 3 iç saha galibiyeti, 5 deplasman galibiyeti alınırken, 1 maç beraberlikle sonuçlandı. 28. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Bucaspor
Haftanın Teknik Direktörü: Özcan Kızıltan
Haftanın Futbolcuları: Sezai Zehiroğlu, Sedat Dağ {Hacettepe}, Müslüm Yelken {Orduspor}

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.