10 Mart 2010 Çarşamba

Es-Es Fırtınası {TSL 24. Hafta Panorama}

TSL 24. haftayıda geride bıraktık. Bitime 10 hafta kala ligin zirvesinde ve düşme potasında kıyasıya rekabet devam ediyor. Bu hafta lider Galatasaray, haftanın kapanış maçında Eskişehirspor'a konuk oldu. Galatasaray, geçen hafta yakaladığı 5 puanlık farkın rahatlığıyla çıktığı maçta 2-1 mağlup oldu. Liderin en yakın takipçilerinden biri olan Fenerbahçe ise Andre Santos'un attığı tek golle Antalyaspor'u 1-0 yenerek haftayı üç puanla kapatmayı başardı. Bursaspor ise bu haftayı maç yaparak geçirmek istese de, çıkan olaylar sebebiyle bu hafta ki maçını oynayamadı. Henüz kesinleşmedi ancak büyük ihtimalle Bursaspor hükmen galip sayılacak. Bu hafta oynamadan 3 puanı alma sırası Beşiktaş'a geldi. Hükmen galip sayılan Siyah Beyazlılar, liderinde kaybetmesiyle yeniden şampiyonluk yarışının içerisine dahil oldu. Son üç maçtır berabere kalan Trabzonspor ise bu hafta Gençlerbirliği'ni son dakikalarda bulduğu gollerle 3-1 yenerek ligin zirvesinden uzaklaşmamış oldu.

Küme düşme hattında da en az ligin zirvesinde ki kadar heyecan var. Ankaraspor'u saymazsak ligin en son sırasında bulunan Denizlispor, direkt rakibi olan Manisa deplasmanına konuk oldu. Beraberlikle sonuçlanan maçta her iki takımda tehlike bölgesinde kalmaya devam etti. Sivasspor ise kendi sahasında, geçen hafta Fenerbahçe'yi mağlup eden İBB karşısında tutunamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Lemerre ile beraberliklere abone olan Ankaragücü haftayı yine beraberlikle kapattı ve tam anlamıyla küme düşme hattından uzaklaşamadı.

Lig'de bu hafta oynanan 7 maçta toplam 13 gol atıldı. 3 iç saha galibiyeti, 3 beraberlik ve 1 deplasman galibiyeti alındı. TSL 24. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Eskişehirspor
Es-Es bu hafta muhteşem taraftarının önünde lider Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek haftanın öne çıkan takımı oldu. Oynadığı akıllı futbolla rakibini mağlup eden Eskişehirspor haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın Teknik Direktörü: Rıza Çalımbay {Eskişehirspor}
Rıza Çalımbay bu hafta yaptıklarıyla övgüyü hak ediyor. Galatasaray'ın en tehlikeli adamlarını etkisiz hale getirerek rakibinin elini kolunu bağladı. Planlarını başarıyla uygulayan ve bunda da başarılı olan Rıza Çalımbay'ı haftanın teknik direktörü olarak seçiyorum.

Haftanın Oyuncusu: Koray Arslan {Eskişehirspor}
Bu hafta yaptıklarıyla haftaya damgasını vuran futbolcu Koray oldu. İki kez topa elle müdahale etti. Ayrıca attığı iki güzel golle takımına galibiyeti getiren futbolcu oldu. Attığı ilk golde topu eliyle düzeltmesine rağmen,  topa vuruşu gerçekten çok şıktı.

Haftanın Golü: Koray Arslan {Eskişehirspor}
İlk golde topa eliyle dokunduğu için, attığı ikinci golü haftanın golü olarak seçiyorum. Ceza sahası dışından üç kişinin arasından attığı gol haftanın en şık golüydü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.