11 Mart 2010 Perşembe

Müthiş Heyecan Sürüyor {Bank Asya 1. Lig 25. Hafta Panorama}

Bu hafta ligin ilk altı sırasında ki takımlardan, beşi maçlarını galibiyetle tamamladılar. Ligin son 9 haftasına girilirken Süper Ligi hedefleyen takımların puan kayıplarıda minimuma inecektir. Lider Karabükspor'un durmaya hiç niyeti yok. Bu hafta ki kurbanları Kartalspor oldu. Rakibini deplasmanda, Emenike'nin attığı gollle mağlup etmeyi başardılar ve son 9 haftaya 14 puan farkla girmeyi başardılar. Bu yıl lige yükselen Buca'ya haftalar öncesinden dikkat edilmesi gerektiğini söylemiştim. Nitekim beni yanıltmadılar ve bu hafta ki maçlarınıda kazanarak ikinci sıradaki yerlerini korudular. Altya ise bu haftada kazanmaya devam etti. Tecrübeli golcü Şehmus ile gülen Altay, ikincilik şansını devam ettirdi. Toros Kaplanlar, Buca mağlubiyetinin acısını ligin en formda takımlarından biri olan Samsun'dan çıkarttı. Haftanın kapanış maçında ise çok büyük bir düşüş yaşayan Konya, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Karşıyaka'ya 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Alt sıralarda ise işler arap saçı... Son sıradaki Kocaeli bu hafta büyük bir sürpriz gerçekleştirdi ve deplasmanda Antep Belediye'den 1 puan almayı başardı. Beraberliklere abone olan Hacettepe, bu hafta Altay deplasmanında mağlup olmaktan kurtulamadı. Haftanın kritik maçında Dardanelspor, kendi sahasında Mersine'e 1-0 mağlup oldu. Ergün Penbe yönetiminde ki Mersin böylece ilk galibiyetini almış oldu. Orduspor ise 2-0 öne geçtiği Buca deplasmanından puan çıkartamadı. İkinci yarının flaş takımlarından olan Erciyes ise kendi sahasında Rize'yi yenerek önemli bir galibiyeti elde etti.

Lig'de bu hafta toplam 21 gol atılırken, 3 iç saha galibiyeti, 4 deplasman galibiyeti ve 2 beraberlik çıktı. 25. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.


Haftanın Takımı: Adanaspor
Samsunspor, bu maçtan önce oynadığı son 5 maçta 5 galibiye alırken, 14 gol atıp kalesinde sadece 2 gol görmüştü. İşte Adanaspor böyle bir takımı deplasmanda yendi ve çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Adanaspor aldığı bu galibiyet ile haftanın öne çıkan takımı oldu.

Haftanın Teknik Direktörü: Kemal Kılıç {Adanaspor}
Düşünün bir takım kendi sahasında direkt rakibine 3-0 yeniliyor ve büyük bir avantajı kaybediyor. Bu durumda bir teknik direktörün görevi çok zordur. Ancak Kemal Kılıç takımını o kadar iyi hazırlamış ki, böyle bir mağlubiyetten sonra ligin en formda takımını deplasmanda devirebildiler. Kemal Kılıç yaptıklarıyla çok büyük bir övgüyü hak ediyor.

Haftanın Futbolcusu: Şehmus Özer {Altay}
Tecrübeli golcü bu hafta da gollerine devam etti. Ancak bu hafta ki gollerinin önemi daha büyük. Attığı 2 golle takımına galibiyeti getirerek, ikincilik şanslarının devam etmesini sağladı. Böylece, Şehmus Özer bu haftanın öne çıkan futbolcusu oldu.

Haftanın Golü: Emrah Kol {Kocaelispor}
Sakatlığı nedeniyle çok uzun süredir oynayamayan Emreh Kol, bu hafta takımına 1 puanı getiren golü attı. Bu gol gerçekten görülmeye değerdi. Oyuna sonradan dahil olan Emrah maçın sonlarında ceza sahası çizgisi üzerinde çarprazdan o kadar güzel vurdu ki, ortaya bu şık gol çıktı. Emrah Kol haftanın en güzel ve en anlamlı golünü atmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.