8 Nisan 2010 Perşembe

Bank Asya 1. Lig 29. Hafta Panorama

Karabükspor bu hafta Süper Lig'e resmen yükselme şansını kullanamadı. Mersin İdmanyurdu karşısında galip gelmeleri galinde resmen Süper Lig'e yükselmeyi garantileyeceklerdi. Ancak berabere kalarak bu fırsatı değerlendirememiş oldular.

Haftanın en karlı takımı Bucaspor oldu. İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 3-2 yenerek ikinci sırada ki yerlerini biraz daha sağlama aldılar. Futbolseverlerin senelerdir TSL'de bir İzmir takımı görme istekleri bu yıl büyük ihtimalle Bucaspor sayesinde gerçekleşecek.

Bucaspor'un en büyük takipçisi Adanaspor, son haftaların formda takımı Erciyes ile deplasmanda berabere kalınca ikincilik şansını epey bir azalttı. Toros Kaplanlarının bundan sonra ki hedefi play-off oynayarak Süper Lig'e çıkmak olacaktır.

Altay bu hafta kendi evinde adeta bozguna uğradı. Ligin en pahalı kadrosuna sahip olan Giresunspor, rakibini 4-1 yenerek play-off potasına girmeyi başardı. Ligin ikinci yarısında Levent Eriş yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan çotanaklar, bu hafta itibari ile play-off hedeflerine ulaşmış oldular. Bu maçta dört golün asistini yapan Bülent Bölükbaşı maçın yıldızıydı.

Geçtiğimiz hafta Ziya Doğan'ı takımın başına getiren Konyaspor, kendi sahasında şanssız bir şekilde Hacettepe'ye 2-0 mağlup oldu. Futbolun ne kadar garip bir oyun olduğunu bu maçla birlikte bir daha görmüş olduk. 30. dakika da Konyaspor 10 kişi kaldı ve penaltıdan bir gol yedi. Bu dakikadan sonra baskı kursalarda kontradan ikinci golü yediler ve maçı kaybettiler.

Küme düşme hattında ise işler arap saçına dönmüş durumda. Son üç sırada bulunan Kocaelispor, Hacettepe ve Dardanelspor dışında tam 6 takımın küme düşme tehlikesi yaşadığını görüyoruz. Bu haftayı kazançlı kapatan takımlar şunlar; Karabük deplasmanından beraberlik çıkartan Mersin, kendi sahasında Rize'yi yenen Ordu, Antep belediye deplasmanında kazanan Samsun haftanın en karlı takımları oldu.

Lig'de bu hafta toplam 17 gol atıldı. 3 iç saha galibiyeti, 3 deplasman galibiyeti alınırken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı. 29. haftanın toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Giresunspor
Haftanın Teknik Direktörü: Levent Eriş
Haftanın Futbolcusu: Bülent Bölükbaşı

1 yorum:

  1. Çok dogru yorumlar yapmışsın.Gerçekten de Bülent Bölükbaşı yaptıgı 3 asistle haftanın futbolcusu olmayı hak etti.Aynı şekilde Giresunspor da oynadıgı futbolla ve altay gibi bir takımı 4-1 gibi bi skorla yenmeleri onları da haftanın takımı yapıyor.Tebrikler

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.