14 Nisan 2010 Çarşamba

Bank Asya 1. Lig {30. Hafta Panorama}

Müthiş heyecanın yaşandığı ligin sonlarına yaklaştık. Haftanın kapanış maçında Karabükspor, deplasmanda Rize'yi farklı yenerek bitime 4 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Karabükspor'u tekrar tebrik ediyorum. İkinci sırada ki Bucaspor, Altay ile berabere kalarak Adanaspor'u tekrardan umutlandırdı. Adanaspor'da kendi sahasında Dardanel'i yenerek ikinci sıra için son haftaya kadar savaşacağını gösterdi. Konya, geçen hafta ki şanssız yenilginin acısını Bolu'yu deplasmanda devirerek çıkarttı. Bolu bu sonucun ardından matematiksel olarak olmasa da, psikolojik olarak play-off umutlarını azalttı. Play-off potasının son sırası için kıyasıya yarışan Karşıyaka ve Giresun'dan bu hafta kazançlı çıkan Karşıyaka oldu. Kaf-Kaflar deplasmanda Mersin'i yenerek önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Giresun ise 4-1'lik Altay galibiyetinin ardından kendi sahasında Antep belediyeye yenilerek Karşıyaka'nın arkasında kaldı.

Küme düşme hattında da inanılmaz bir heyecan yaşanıyor. Hacettepe bu hafta da kazanarak üst üste üçüncü maçını kazanmış oldu. Ancak hala tehlike bölgesindeler. Dardanelspor, kötü gidişatı durduramıyor. Adana deplasmanında mağlup oldular ve 31 puanda kaldılar. Mersin istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. Karabük deplasmanından beraberlik çıkartan takım, kendi sahasında Karşıyaka'ya mağlup oldu ve tehlike bölgesine girdi. Rizespor vurdum duymaz oyununu sürdürdü ve Karabük karşısında mağlup oldu. Bu sonuçla onlarda tehlikeyei hisseden takımlar arasında kaldı.

Lig'de bu hafta toplam 20 gol atıldı. 2 iç saha galibiyeti 5 deplasman galibiyeti ve 2 beraberlik alındı. 30. haftanın toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Karabükspor
Haftanın Teknik Direktörü: Yücel İldiz {Karabükspor}
Haftanın Futbolcusu: Yasin Avcı {Karabükspor}

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.