17 Nisan 2010 Cumartesi

Keita & Baros {Manisaspor:1 G.Saray:2}


Deplasmanlarda uzun süredir kazanamama fobisini bugün yıktık. Manisaspor deplasmanında da rahat bir oyunla maçı kazanmayı bildik. Keita ve Milan gollerin sahibiydi...

Diyarbakır maçında rahat kazanan kadro ile başladık maça. Maçın başında oyunu rakip alana yıkarak pozisyonlar üretmeye başladık. Açıkçası maçın 5. dakikasından sonra bu maçı rahat kazanacağımız belliydi. Kapasitesi sınırlı olan Manisa, sadece savunma yaparak puan almaya çalıştı. Ancak hücum hattında ki etkili isimlerimiz sayesinde özellikle Keita ve Baros sayesinde pozisyonlar ürettik ve bu ikilinin attıkları gollerle çok kritik 3 puanın sahibi olduk.

Bugün oyunun hücum hattında ne kadar iyiysek, savunma hattında da o kadar iyi bir maç çıkarttığımızı düşünüyorum. Özellikle Neill ve Hakan hemen hemen hatasız oynadılar. Neill çok kritik hamlelerde bulunarak çok önemli pozisyonları önledi ve harika bir maç çıkarttı. Sağ tarafta Sabri ise takımın en kötü ismiydi. Her ne kadar bir pozisyon bulmuş olsa da, hücumlarda takıma pozitif bir katkı sağlayamadı. Bunun yanında ileri çıkışlarından sonra geriye de zamanında dönmedi. Zaten bu yüzden oyundan alındı. Caner ise istekli ve gayretliydi.


Orta sahada Elano ve Mehmet ikilisi iyi mücadele ettiler. Elano iyi mücadelesinin yanı sıra attığı paslar ve bulduğu pozisyonlarla takıma hücum hattında da destek oldu. Arda her ne kadar Mılan'a gol pası verse de, oynadığı süre içerisinde pek fazla etkili olamadı. Kaptanın bir an önce olanları unutup kendini toplaması lazım.

Hücum hattında ise yine Baros-Keita ikilisinin pozitif oyununu izledik. Keita hem attığı gol, hem de yarattığı pozisyonlarla takımın en iyilerindendi. Baros ise bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Takımın oyunu ileride tutmasını sağladı. Bunun yanında çok önemli pozisyonlara girdi. Biraz daha şanslı olabilse geçen hafta ki gibi hattirick yapabilirdi. Gio ise yine istekliydi. Ancak maçın genelinde onun da Arda gibi etkisiz kaldığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak bence rahat bir oyunla maçı kazanmayı bildik. Ligin geri kalan haftaları için bu maçtan 3 puanla ayrılmak çok önemliydi. Buradan 3 puanla dönmeyi başardık. Şimdi önümüzde Bursa maçımız var. Oradan da 3 puan çıkartırsak...

ps:  Bu maçın kazanılması halinde çok yüksek bir ihtimalle şampiyon olacağımızı düşünüyordum. Yaptığım hesaplamalara göre şampiyon olma ihtimalimiz bir hayli arttı. Ancak hesap yapmayla bu işin olmayacağınında farkındayım.

1 yorum:

  1. Öncelikle ben maçı rahat kazandıgımızı düşünmüyorum.Her ne kadar Manisa nın çok net pozisyonları olmasa da maçın son dakikasına kadar yine stres vardı takımda puan kaybetme ihtimaline karşı.Ancak galip gelmemiz çok iyi oldu.Darısı Bşiktaş'a

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.