22 Nisan 2010 Perşembe

Beraberlik Haftası {Bank Asya 1. Lig 31. Hafta Panaroma}

Geçtiğimiz hafta Süper Lige çıkmayı garantileyen Karabükspor, taraftarı önünde ligden düşen Kocaelispor'u, Aydın'ın attığı tek golle geçti. Adanaspor'un nefesini ensesinde hisseden Bucaspor, kendi sahasında haftanın kapanış maçında Mersin'e 3-2 yenilerek çok büyük bir avantajı yitirmiş oldu. Maçın yıldızı Mersin takımından iki gol atan Nurullah Kaya'ydı. Adanaspor ise bu hafta Konya deplasmanındaydı. Önemli gol pozisyonlarından yararlanamayan Kaplanlar, golsüz beraberlikle dönmelerine rağmen Buca'nın kaybetmesi sonucunda haftayı kazançlı kapattı.

Play-off potası da bu haftadan sonra iyice şekillenmeye başladı. Konya ve Altay bu hafta berabere kalarak hanelerine bir puan daha yazdırdılar. Karşıyaka ise son haftaların en formsuz takımı Rize'yi 3-0 gibi farklı bir skorla devirerek puanını 50 yaptı. Bu üç takımın arkasından gelen 45 puanlı Giresun, son üç hafta da arada ki 5 puanlık farkı kapatmaya çalışacak.

Küme düşme hattında ise işler arap saçına döndü. Dardanel, Hacettepe, Rize, Mersin, Samsun ve Erciyes, Kocaelispor'dan sonra düşecek takımlar arasında. Bu takımların aralarında birer puan bulunuyor. Kadrolara baktığımız zaman Dardanel ve Hacettepe takımları diğer rakiplerine oranla daha zayıflar. Ancak, genlerden kurulu olan bu iki takımın da ne yapacağı hiç belli olmaz. Zira Rize ve Mersin çok dengesiz takımlar. Anlayacağınız küme düşme hattı çok karışık, son haftaya kadar hiç bir şey belli olmaz.

Lig'de bu hafta toplam 18 gol atıldı. 3 iç saha galibiyeti, 1 deplasman galibiyeti ve tam 5 beraberlik alındı. 31. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Mersin İdmanyurdu
Haftanın T.D: Ergün Penbe
Haftanın Futbolcusu: Nurullah Kaya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.