26 Nisan 2010 Pazartesi

Sezonun En İyi Maçı {G.Saray:0 Bursa:0}


Galatasaray açısından bence sezonun en iyi maçıydı. Hatta belki de, ligin en iyi maçıydı. Bir futbol maçından ne beklerseniz hepsi vardı. Mücadele, tempo, gol pozisyonu, kırmızı kartlar, kritik kurtarışlar, estetik hareketler vs. Tek bir şey eksikti, gol..

Galatasaray'ımız açısından bu maçı değerlendirecek olursak, yukarıda da dediğim gibi bence sezonun en iyi maçıydı bizim açımızdan. Rijkaard, sezon başından beri aradığı ideal stoperleri buldu. Neill ve Hakan adeta parmak ısırttılar. Bu ikilinin arkasında ki Aykut'ta gelecek sene bu takımın 1. kalecisi olmayı hak ettiğini gösterdi. Galatasaray'ın savunmada ki en büyük sıkıntısı beklerdeydi. Sabri ve Caner adeta bir orta saha oyuncusu gibi oynuyorlar. Bu iki oyuncuda savunma yapmayı bilmiyor. Gerçi Sabri, Caner'e göre bu konuda daha iyi. Hatta bu maçın en iyilerinden biriydi. Ama gelecek sezon mutlaka ya stopere bir adam alıp Hakan'ı sola kaydırmak, ya da bir sol bek almak şart..


Oyunun orta saha ve hücum hattında ise kısmen de olsa iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Orta sahada Mehmet ve Elano ilk yarıda hücuma pek fazla destek veremediler. İkinci yarıda Elano biraz ileriye çıkarak bir şut denemesinde bulunarak hücuma katkı sağlamaya çalıştı. Ancak bu kez işin savunma yönünde çok önemli yerlerde 2 kez top kaptırdı. Ancak, Elano gelecek yıl bu takımın orta sahasında en önemli oyuncusu olacak. Mehmet zaman zaman kötü performans sergilese de, şu anda çok iyi bir durumda. Galatasaray'ın en iyi savunma ağırlıklı orta saha oyuncusu konumunda. Valencia ile 4 yıllık anlaştığı konuşuluyor. Eğer giderse Galatasaray gelecek yıl bu noktaya da bir transfer yapacak.

Hücum da ise özellikle Keita ve Baros muazzam bir performans gösterdiler. Arda ve Gio bu ikilinin performansına ulaşamadı. Bu ikili yine istekliydi ancak takıma pek fazla katkı sağlayamadılar. Ancak, hücumda ki diğer iki oyuncunun sergiledikleri performans yetti de arttı bile.. Baros bir kez daha kalitesini gösterdi. Bence bu ligin açık ara en kaliteli golcüsü konumunda. Bir golcünün yapması gereken her şeyi yaptı. Gol atmak dışında tabi.. Yaptığı koşularla, topu saklamasıyla, pozisyon almasıyla kalitesini konuşturdu. Onu izlemeye doyamıyorum. Keita ise şu son vuruşları düzgün bir şekilde yapabilse, şu anda başka yerlerde olabilirdi. Tek başına pozisyon yaratıyor, ancak iş son vuruşa gelince bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Fakat, her şeye rağmen çok iyi bir maç çıkarttığını söylemek gerekiyor.

Galatasaray için bu sezon bitmiştir. Yine Avrupa ligine gidiyoruz. Tabi bir mucize olmazsa.. Ancak bizler bu sonuca hazırdık. Rijkaard'ın ilk sezonu olması yüzünden her türlü başarısızlığı kabullenecektik. Fener ile Bursa arasında ki, şampiyonluk yarışını izleyerek geçireceğiz son 3 haftayı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.