20 Nisan 2010 Salı

Dosta Köstek, Düşmana Destek


Anadolu da, mutlaka her takım taraftarınının bir kardeş takım taraftarı vardır. İşte Buca-Mersin arasında da böyle bir durum söz konusu. Bu durumun tam tersi de bazı takımlar arasında mevcuttur. Mesela, Adanaspor taraftarları ile Mersin'li taraftarlar birbirlerinden hiç haz etmezler.

Ancak, bu takımların hepsinin ortak noktası futbol olunca, dostluk düşmanlık hikaye oluyor. Mersin küme düşmemek için mücadele ediyor. Dün Buca'yı 10. saniye de geriye düşmelerine rağmen 3-2 yendiler. Bu galibiyet onlar adına çok önemli. Ama başka birileri içinde çok önemli... Hiç haz etmedikleri Adanaspor için bu galibiyet, Buca'ya bir adım daha yaklaşmak demektir.

Malum Adanaspor, ikincilik için Buca ile çekişiyor. Buca'nın aldığı bu mağlubiyetten sonra arada ki puan farkı 4'e düştü. Ligin bitimine 3 hafta var. Adanaspor yeniden umutlandı. Bank Asya'da son 3 haftada hem küme düşme, hem ikincilik, hem de play-off yarışı son derece hararetli geçecek.

ps: Bir Adanalı olarak memleketimin takımları arasında turuncu taraftayım. Yalnış anlaşımasın fanatik bir Galatasaray'lıyım. Ama, memleketimin takımının Süper Lig'de olmasını isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.