31 Mayıs 2010 Pazartesi

2010 G.Afrika'ya Doğru / A Grubu


Dünya kupasının en sıkıcı maçlarının oynanacağı grup, A grubu.. Grup maçlarında her zaman zorlanan Fransa, ne oursa olsun kağıt üzerinde yine grubun favorisi konumunda. Turnuva sonunda görevi bırakacak olan Domenech, finallerde hücum futbolu oynatacağını söyledi. Yıllardır sıkıcı bir savunma anlayışıyla oynayan Fransa için hücum futbolu oynamak ilginç olacaktır.. Aslında, Fransa'nın kadro yapısına baktığımızda zaman çok iyi hücum futbolu oynayabilecek bir ekip. Henry, Anelka, Gignac, Ribery, Malouda ve Gourcuff gibi hücumcuların olduğu bir takımın hücum futbolunu çok iyi oynaması şaşırtıcı olmaz herhalde.. Grup maçlarında dengesiz bir takım olmasına rağmen Fransa, grubu birinci sırada bitirecek en güçlü adaydır.

Grubun muhtemel ikincisi ise Uruguay olacak gibi görünüyor. Atl.Madrid'e Avrupa kupasını kazandıran Forlan ve Ajax'ta leblebi gibi goller atan Suarez takımın hücum elemanları. Savunmada ise Fenerbahçe'li  Lugano, gibi tecrübeli ve savaşçı bir futbolcuları var. Aslında bakarsanız Fransa karşısında mağlup olmayan bir Uruguay, grubu lider bitirirse hiç şaşırmam..


İkinciliği zorlayacak olan Meksika ise son 4 turnuvada da gruptan çıkmayı başarmış bir ekip. Ancak biraz yaşlanmış bir kadroları var. Takımın en önemli isimleri savunmada Marquez, orta sahada Blaco ve ileride Franco yaşını başını almış oyuncular. Ancak, hala Meksika için çok önemli oyuncular. Bunların yanında özellikle hücumda Vela ve Giovanni gibi iki tane genç ve hareketli oyuncuya sahipler. Bu iki oyuncu grup maçlarında iyi performans sergilerse Meksika'nın gruptan çıkma şansı artabilir. Tabi eğer Uruguay karşısında mağlup olmazlarsa..

Ev sahibi Güney Afrika ise turnuvaya renk katacaktır. Everton'lu Piennar dışında gol atabilecek pek fazla oyuncuları yok. Mücadeleci bir oyun yapıları var ancak gol atmadan da maç kazanamazsınız.. Seyirci destekleride arkasında olacaktır. Ancak, gruptan çıkmaları benim için çok büyük bir sürpriz olur.

Takımların Kadroları
Fransa
Uruguay
Meksika
G.Afrika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.