2 Haziran 2010 Çarşamba

2010 G.Afrika'ya Doğru / B Grubu


Maradona, Messi, Milito, Tevez, Higuain, Aguero ve Mascherano.. Hepsi birer yıldız ve bu yıldızların hepsi Arjantin milli takımının bünyesinde. Maradona yönetimindeki Arjantin, öyle bir kadroya sahip ki, bu kadroya Cambiasso ve Zanetti gibi iki işçiyi bile almadılar.. Hoş, ne kadar iyi kadrosu olursa olsun mevcut kadroda, Cambiasso ve Zanetti'den daha üstün oyuncular bence yok. Orta sahada Cambiasso'nun yerine oynayacak oyuncu ve savunmada Zanetti'nin yerine oynayacak oyuncu, bu futbolculardan ne kadar iyi olabilir ki.. Kadro tartışmaları ile başladık. Fazla uzatmayalım bu konuyu. Yoksa ben hiç susmam:) Bu konuda Maradona'ya çok kızgınım..

Arjantin için bu grup kolay sayılabilecek bir grup. Tangocuları en çok zorlayacak olan takım Yunanistan gibi görünüyor. Sert savunması ve fiziğe dayalı futbol anlayışları ile Arjantin'i zorlayabilirler. Ancak, Yunanistan ne kadar zorlarsa zorlasın Arjantin bu grubu lider bitirecektir. Zaten mevcut kadrodaki hücum oyuncuları birer maç kazandırdıkları zaman Arjantin final oynar.. Bireysel olarak hepsi birer yıldız olan bu futbolcuları, bir takım haline getiremeyen Maradona, bu takımın en zayıf halkası.. Ortada bol bol malzeme var ama bu malzemeyi kullanarak ortaya lezzetli bir yemek çıkartacak aşçı yok..

Grupta ikincilik için en şanslı takımın Yunanistan olduğunu düşünüyorum. Savunma futbollarıyla Nijerya ve Kore'yi alt edebilirler. Bu iki maçta gol yemedikleri taktirde, bir şekilde gol bularak (özellikle duran toplarla) grubu ikinci sırada bitirebilirler. Zengin bir hücum hattına sahip olan Nijerya'nın durumuda biraz Arjantin'e benziyor.. Onlarında çok etkili bireysel yıldızları var. Ancak, bir ekip olamamış görünüyorlar. Saha içerisinde çok disiplinsizler. Hemen hemen her Afrika takımı gibi.. Fakat herşeye rağmen grubu ikinci sırada bitirirlerse buna çok fazla şaşırmam. Hatta normal karşılarım. Sonuçta Yunanistan'ın, Nijerya'ya karşı aman aman bir üstünlüğü yok. Tek üstünlüğü var o da; takım oyununu çok iyi oynamaları ve çok iyi savunma yapmaları.. Grubun diğer takımı Kore hakkında fazla konuşmaya gerek yok. Puan alabileceklerini sanmıyorum.

Bu grubun liderliği için favori takım Arjantin, ikincilik yarışında ise Yunanistan'ı bir adım önde görüyorum.

Takım Kadroları
Arjantin
Nijerya
Kore
Yunanistan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.