21 Haziran 2010 Pazartesi

G.Afrika'da Dün #6


Günün ilk maçı Paraguay ile Slovakya arasındaydı.. İki takımın oynadıkları ilk maçlara baktığım zaman Paraguay'ın bu maçı kazanma olasılığını yüksek görüyordum.. Nitekim, yanılmadım.. İki takım arasındaki kalite farkı ortaya bu sonucu çıkardı. Paraguay takımı Slovakya'ya oranla teknik kapasitesi daha yüksek olan bir takım.. Teknik kapasitenin yanında fizik gücüde yüksek olan bir takım.. Paraguay takımında ilerideki üçlü Santa Cruz, Valdez ve Barrios her takımın başına iş açabilir.. Ayrıca bu oyuncuların alternatifi Benfica'lı Oscar Cardozo.. Orta saha ve savunmasıda fena değil.. Grupta lider olabilirlerse, ki çok yüksek bir olasılıkla olacaklar, onları çeyrek finalde görürsek şaşırmayalım.. Slovakya ise çok sıradan bir takım görüntüsünde.. Savunmada Skertel, orta sahada Hamsik ve ileride Sestak-Vittek takımın en iyileri.. Bu oyuncularında kaliteleri belirli bir seviyede.. Bu yüzden pek fazla birşey yapamıyorlar..


Günün sürprizini Yeni Zelanda gerçekleştirdi.. Aslında İtalya gerçekleştirdi desek daha doğru olur.. Çünkü herşey onların elindeydi. Bu kadar zayıf bir rakibe karşı, kollektif ataklar geliştirerek bir gol pozisyonu bulamazsan maçı kazanamazsın.. İtalya maç boyunca sürekli ceza sahasına topu şişirerek gol bulmaya çalıştı.. Halbuki pas yaparak rakibi yorsalar ve oyunu genişletip kanatlardan ortalar yapsalar maçı rahatlıkla kazanabilirlerdi.. Şimdi gruptan çıkabilmeleri için Slovakya karşısında alacakları bir beraberlikte yeterli olabilir.. Ancak, grup liderliği artık bir mucize.. Bu yüzden İtalya'yı en son Hollanda karşısında izleriz gibime geliyor..


Günün son maçında Brezilya yine galip geldi.. Fildişi önünde 3-1 kazanarak grup liderliğinide büyük ölçüde garantilediler.. Maçın son bölümünde yaşanan gerginlikler ise hiç hoş değildi.. Özellikle bizim "Kara İnci" centilmenliğe yakışmayan hareketler yaptı.. Kaka'yı oyundan attırması hoş olmadı.. Fildişi Sahili, artık Portekiz'in takılmasını bekleyecek.. Ayrıca, bu maçta Elano'nun gol atması bizler için ayrı bir sevinç oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.