22 Haziran 2010 Salı

Uruguay & Paraguay {Latin Amerika Devrimi}

Latin Amerika takımlarından biri bu kupayı kazanacak.. Ama hangisi ?.. Brezilya ve Arjantin herkesin dilinde olan takımlar. Tamam, bu takımlar favori ama Latin Amerika'dan kupayı kazanabilecek başka takımlar yok mu ?.. Mesela Uruguay'a ve Paraguay'a ne dersiniz..

Her iki takımda büyük ihtimalle gruplarında lider olacaklar. Uruguay'ın, Fransa ve Meksika gibi takımların önünde lider olabilmesi için, bugün Meksika maçından beraberlik çıkartması gerekiyor.. Bunu gerçekleştirecek güçlerinin fazlasıyla olduğunu düşünüyorum.. Grupta lider olduklarını varsayarak, ikinci turda B grubunun ikincisini (Yunanistan, G.Kore, Nijerya) rahatlıkla eleyebilirler.. İkinci turda hangi takımla eşleşecekleri belli değil.. Ancak, muhtemel üç rakibinide eleyebilecek güce sahipler.. Onlar için çeyrek finali garanti olarak görüyorum.. O noktaya geldikten sonrada rakip kim olursa olsun, eleyebilirler.. Çünkü, kaybedecek hiç birşeyleri olmayacak. Futbolcular yapabileceklerinin en iyisini yapacaktır.. Forlan'ın önderliğinde, Uruguay'ın 3. kez Dünya Kupasını kazanma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum..

Bir diğer Latin Amerika takımı Paraguay'ın şansını Uruguay'a göre daha yüksek görüyorum.. Neden mi ? Bir kere takım içerisinde çok büyük bir bütünleşme var.. Bunu hissedebiliyorum.. Başarı için takım içerisindeki bütünleşme olmazsa olmazdır.. Paraguay takımı bunu becermiş.. Takımın kadro kalitesi ve derinliğide kupayı kazanablecek yeterlilikte. Düşünsenize bu takımda Oscar Cardozo yedek.. Hücum hattında Santa Cruz, Barioss ve Valdez gibi birbirlerini çok iyi tamamlayan ve her türlü sisteme ayak uydurabilecek oyuncular var. Orta sahada Riveros, Vera ve Bonet üçlüsü çok mücadeleci ve yaratıcı oyuncular.. Savunma hattında da birbirleriyle çok uyumlu dörtlü var.. Kısacası; bir takımın başarılı olabilmesi için ne gerekiyorsa hepsinden Paraguay takımında var.. Grupta liderliği hemen hemen garantilediler. Çok büyük bir mucize olmazsa grubu lider bitirecekler.. Bu durumda E grubunun ikincis ile Danimarka yada Japonya ile eşleşecekler.. Benim fikrim Danimarka ile eşleşecekleri yönünde.. Sonuçta hangi takımla eşleşirlerse eşleşsinler, bu turu geçebileceklerine inanıyorum.. Hem Danimarka'yı, hemde Japonya'yı geçebilecek güce fazlasıyla sahipler.. Çeyrek finale geldiklerinde ise Uruguay için söylediklerim Paraguay içinde geçerli.. Sadece 90 dakikalık bir maçta her türlü rakibe karşı üstünlük sağlayabilirler.. Bu, kupayı kaldırana kadar sürebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.