22 Temmuz 2010 Perşembe

Orta Sahaya Acilen Önlem Alınmalı


Bu maçı baz alarak iki takımı değerlendirmek çok doğru olmaz. Galatasaray'ın rotasyonda kullanacağı oyuncularla oynaması, Fenerbahçe'nin 75 dakika on kişi oynaması her iki takımında oyununu etkiledi. Bu yüzden her iki takım içinde net şeyler söylemek doğru değil. Ancak, Galatasaray adına söylenebilecek tek net şey var o da; orta sahadaki sorun...

Geçtiğimiz sezon en çok dert yandığımız sorun, orta saha elemanlarının yetersizliğiydi.. Bu sorunu düzeltebilmek adına ilk olarak Cana transferi yapıldı.. Cana'nın takıma katkı sağlaması için biraz zamana ihtiyacı var. Bu maçta oynadığı futbola bakarak onun hakkında ahkam kesmek doğru olmaz. Ligin ilk maçına kadar Cana hazır olup, takıma faydalı olacaktır... Ama, önüne en az bir transfer yapıldığı takdirde... Eğer bu adam Sarp, Ayhan, Barış ve Musa'dan ikisi ile oynayacaksa yandık... Gelecek seozn orta sahada sorun yaşamamak için en az bir tane Elano daha transfer etmemiz gerekir. Cana-Elano-Transfer üçlüsü orta saha problemimizi çözebilir.

Hücum hattında da mutlaka bir golcüye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.. Baros'un durumunun belli olmaması ve Mehmet Batdal'ın şu an için yetersiz olması takımın santrafor bölgesinde sıkıntı yaşamasına neden olabilir.. Bu yüzden mutlaka bir golcü transferi yapılmalı. Santraforun sağında ve solunda ki bölgelerde bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kewell, Pino, Serdar ve Arda yeterli.

Savunmada geçen sezondan kötü olacağını düşünmüyorum. Zira Ali Turan ve Çağlar Birinci ile seçeneklerimiz daha da artmış durumda. Sabri-Neill-Servet-Hakan dörtlüsü ideal savunma hattı olacak gibi duruyor... Bunların alternatifleride (Serkan-Ali Turan-G.Zan-Çağlar) yeterli seviyede. Pek fazla gündeme getirilmesede orta sahadan sonra en önemli soru işareti olan bölge kale... Aykut ve Orkun ile sezona başlamak ne kadar doğru ? Her iki kaleciyide çok beğeniyorum ve onlara güveniyorum ancak ister istemez kafamda soru işaretleri oluşuyor.

Bu "dostluk maçı" ile takımın en önemli sorunlarını bir kez daha bariz bir şekilde görmüş olduk. Umarım en kısa sürede gerekli olan bölgelere ihtiyecımızı karşılayacak kapasitede transferler yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.