31 Ağustos 2010 Salı

Misimovic...


Yılan hikayesine dönmüştü Misimovic transferi... Yok Wolsburg Diego'yu alırsa gelecek yok arada Schalke var v.s... Sonunda bu transferi gerçekleştirdik. Misimovic'in nasıl bir futbolcu olduğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Yinede bir iki kelam edelim...

Özellikle Wolsburg'un şampiyon olduğu sezonda ortaya koyduğu futbol ile kendisine hayran olmamaı sağlamıştı. Attığı ölümcül paslar sayesinde Dzeko ve Grafite futbol hayatları boyunca bir daha atamayacakları kadar gol atmışlardı. O sezon yaptığı 20 asist ile Bundesliga'nın asist kralı olmuştu. Kısacası Misimovic asist konusunda doktorasını yapmış bir adam... Her iki ayağıyla uzaktan attığı muhtemeşem şutlar ve frikikleri ise rakip takım kalecilerinin ayaklarını titreten cinsten... Klasik 10 numaralara göre (Alex) daha hareketli ve mücadeleci.

Misimovic'i Rijkaard mı İstedi ?

Misimovic'i acaba Rijkaard'mı istedi ? Benim kafama takılan sorulardan biri bu. Bu sorunun aklıma takılmasının sebebi,  Misimovic'in Riijkaard'ın oynatmaya çalıştığı sisteme tam olarak uygun olmaması. Rijkaard 4.3.3 sisteminde ısrarcı ve bu sisteme uygun olan futbolcuları kullanıyor. Sırf bu yüzden Ayhan-Barış-Sarp üçlüsünü sürekli kullanıyor. Bu yüzden Misimovic'i kendisinin istediği konusunda şüphelerim var. Eğer kendisi istediyse, sürekli ısrarcı olduğu sistemi Misimovic'e göre uyarlıyacak demektir. Peki Misimovic kendisine göre sistem uygulanacak kadar değerli bir futblcu mu ? Kesinlikle EVET...

Rijkaard Misimovic'i Nerede ve Nasıl Kullanabilir ?

Misimovic mevcut sistemde biraz zorlanabilir. Bu yüzden Rijkkaard kendi sisteminde ufak tefek düzenlemeler yapmak zorunda. Aslında yapması gereken şey kağıt üzerinde çok kolay. 4.2.3.1 dizilişinde bu takım çok rahatlıkla oynatılabilir. Orta sahada iki defansisf yönü kuvvetli oyuncu, bunların önünde Misimovic solda Arda (Kewell) sağda Elano (Pino) ve bu üçlünün önünde Baros.

Ancak, Rijkaard illede 4.3.3 oynayacağım derse Misimovic'ten faydalanamaz. Çünkü Misimovic'i oynatabileceği bir mevki yok. İleri üçlünün sağında veya solunda oynatamaz. Orta sahada sağ iç veya sol iç pozisyonlarında oynatabilir. Ancak o zaman takım savunması çok arıza görür. Bu yüzden ya Rijkaard oyuncu kadrosuna göre sisteminde ufak tefek değişiklikler yapacak, yada Misimovic'i yanında oturtacak. Ancak Rijkaard'ın resimde görünen dizilişe geçeceğini düşünüyorum. Tabi isimler değişebilir ama diziliş bana göre böyle olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.