14 Eylül 2010 Salı

Mazereti Var {G.Saray:1 G.Antep:0}


Oyunun değil, skorun önemli olduğu bir maçtı... Bursaspor'un, Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un kazandığı bir haftada kaybedilen 3 puanın telafisi olmazdı. Takımın aklında da bu düşüncenin olduğu çok açıktı. Maça anormal derecede kontrollü başlamalarının sebebi buydu. Gol yememe düşüncesi...

Aslında bu maçta takımın oynadığı futbolu eleştirmenin pekte doğru olmayacağını düşünenlerdenim. Yeni transferler Insua ve Misimovic ilk kez oynadı. Adaptasyon sorunları var. Kewell ve Elano sakatlıktan yeni çıktı, kondisyon sorunları var. Baros henüz tam olarak hazır değil. Onunda koordinasyon sorunu var. Yani var oğlu var... Bu yüzden en az iki hafta beklemek gerek. Bundan önceki haftalarda sakatlık sorunları sebebiyle takımın gerçek performansını izleyememiştik. Şimdi sakatlıklar büyük ölçüde geçti. Ancak, bu oyuncuların güçlenmesini ve yeni transferlerin takıma adapte olmasını bekleyeceğiz. Biraz daha sabır... Böyle bir ortamda iyi oynayan bir Antep'i mağlup edip 3 puanı hanemize yazdırmak çok önemliydi.

Bu maçla ilgili biraz 4.2.3.1 sistemine değinmek istiyorum. Misimovic transferinin ardından takımın bu sisteme geçmesi gerektiğini ve Rijkaard'ın da bu sisteme geçeceğini yazmıştım. Nitekim Rijkaard doğru olanı yaptı ve 4.2.3.1 dizilişine geçiş yaptı. Takımın bu sistemde sıkıntı yaşayacağı yer orta sahadaki ikili. Bu sistemde orta sahada savunmanın önünde oynayan ikilinin en az birinin çok iyi top kullanması ve önündeki üçlüye topu doğru ve hızlı bir şekilde aktarması gerekiyor. Cana bu işi Mustafa ve Ayhan'a göre daha iyi yapabilir. Ancak, Cana bu maçta yabancı kontenjanından dolayı oynayamadı. Teknik heyetin ne yapıp edip Cana'yı takıma monte etmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.