1 Ekim 2010 Cuma

Servet'in Kadro Dışı Kalması


Servet'in kadro dışı kalmasının nedeni yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen ortalıkta aynı şeyler yazılıyor. Rijkaard'ın son antrenmanda Servet'i yedek takımda oynatması milli oyuncuyu sinirlendirmiş. Bu sinirle antrenman maçı sırasında çok sert oynamaya başlamış. Bunun üzerine Rijkaard, Servet'i sert oynamaması için uyarmış. Ancak Servet pek oralı olmamış. Rijkaard ikinci kez Servet'i uyarmış. Ancak Servet bütün futbolcuların önünde Rijkaard'a ters cevaplar vermiş. Rijkaard'da bunun üzerine Servet'i antrenmandan kovmuş ve süresiz kadro dışı bırakma kararı almış.

Bütün bu yazdıklarım çoğu haber ajanslarında yazıyor. Hepsininde olayı bu şekilde anlatması, haberin doğruluk payını arttırıyor. Eğer olay böyle olduysa kimin haklı, kimin haksız olduğu çok açık. Servet'in takım arkadaşlarına karşı sert oynaması ve Rijkaard'a verdiği ters cevaplar ona hiç yakışmadı. Sonuçta bir antrenman maçı. Servet bunları yapmamış olsaydı kadro dışı kalmayacaktı. Karabük maçında oynamamasıda Rijkaard'ın hatası olacaktı. Çünkü Servet şu anda çok formda ve oynatılmaması büyük hata olurdu. Ancak, Servet'in takım arkadaşlarının arasında Rijkaard'ın takım üzerindeki otoritesini sarsacak sözler söylemesi son derece yanlıştır.. Rijkaard'ın yaptığıda son derece doğrudur. Sonuçta takım üzerindeki hakimiyetini kaybetmemek adına bu kararı vermiş.

Servet'in bu kadar formda bir durumdayken böylesine agresif tavırlar sergilemesi hiç hoş olmadı. Yedek takımda oynatılmasına bozulması, yedek takımda sürekli oynayan diğer arkadaşlarınada yapılmış bir saygısızlıktır. Profesyonel futbolcu yedek-as ayrımı yapamaz. Futbolda yedek-as diye bir kavram yoktur zaten. Beşiktaş'ta her hafta başka oyuncular yedek kalıyor. Orada hiç böyle bir sorun olmadı. Çünkü futbolcuların hepsi profesyonel ve sadece işlerini yapıyorlar. Servet bu hareketleriyle hem kendisine, hemde kulübüne zarar vermiş oldu. Ayrıca takım arkadaşlarına ve Rijkaard'a saygısızlık yaparak benim gözümde bitmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.