8 Ocak 2011 Cumartesi

Roy Hodgson kovuldu!


Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da beklenen oldu ve menajer Roy Hodgson'ın görevine son verildi.


Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Hodgson ile olan sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği duyuruldu. Hodgson'ın yerine sezonun geri kalanında görev yapması için İskoç efsane Kenny Dalglish getirildi.

Kulübün sahibi John Henry, yaptığı açıklamada "Roy'a altı ay boyunca kulübe verdiği hizmetler için teşekkür ediyoruz. Ancak ayrılık kararı hem onun için hem de kulübümüz için doğru karar olacaktı. Gelecekteki kariyerinde ona başarılar diliyoruz. Kenny Dalglish ise sadece futbolcu olarak efsane değildi. Kulüp tarihinin gördüğü en başarılı üç menajerden biri olduğunu biliyoruz. Sezonun kalan kısmında menajerliği o yürütecek. Teklifimizi kabul ettiği için ona minnettarız." ifadelerini kullandı.

Kulüpte geçirdiği zamandan keyif aldığını belirten Hodgson da "Liverpool'un menajerliğini yapmak benim için bir avantajdı. Böylesine harika bir tarihe ve ateşli taraftarlara sahip bir kulüpte çalıştığım için çok mutluyum. Kulübün yeniden zirveye çıkacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Dalglish'in yarın Manchester United ile oynanacak Federasyon Kupası maçında Liverpool'un başındaki ilk maçına çıkması bekleniyor. 59 yaşındaki Dalglish, 1985-91 yılları arasında da Liverpool'u çalıştırmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.