8 Ağustos 2011 Pazartesi

City 'Nani'k oldu

Ada'da futbol sezonu harika bir maçla başladı.  Manchester United ile Manchester City, Süper Kupa niteliğindeki “Community Shield”da kozlarını paylaştı, Kırmızı Şeytanlar enfes bir geri dönüşle kupaya uzandı.

İlk yarı 2-0 geride kapatan Manchester United, ikinci perdenin ilk 10 dakikasında bulduğu gollerle skoru eşitledi. Uzatma anlarında rakibinin büyük hatasını affetmeyen Nani, kupayı Manchester'ın kırmızı yakasına getirdi: 3-2

Önümüzdeki hafta başlayacak Premier Lig öncesi, Manchester United ile Manchester City, Süper Kupa niteliğindeki “Community Shield”da kozlarını paylaştı. 1956’dan bu yana ilk kez iki Manchester takımı Community Shield için mücadele verdi. Kırmızı Şeytanlar'da yeni transferlerden De Gea ve Asley Young sahadaki yerini aldı, geçen sezon kiralanan Danny Welbeck de Alex Ferguson'dan şans buldu. City de ise Mancini geçen sezonki kadroyu sahaya sürdü, flaş transfer Aguero yedekler arasında yer aldı. Bu arada takımdan ayrılıp ayrılmayacağı henüz netlik kazanmayan Tevez ise kadroda yer almadı.

Wembley Stadı'nda yapılan derbi mücadelesinde ilk yarıda oyuna hükmeden United golleri bulan taraf ise City oldu. Ferguson'un öğrencileri hızlı başladığı mücadelede gerek son paslardaki gerekse son vuruşları etkisizliği sebebiyle skor avantajını yakalayamadı. İlk perdenin ortalarına doğru oyunda dengeyi sağlayan Citizen duran toptan golü buldu. 37. dakikada David Silva'nın kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Lescott, topu ağlara gönderdi. Golden sonra güvenini de sağlayan Manchester City Boşnak golcüsü ile farkı ikiye çıkardı. Dzeko yaklaşık 20 metreden yerden isabetli vuruşla De Gea'yı avladı. Ve ilk yarı 2-0 Manchester City'nin üstünlüğüyle geçildi.

İkinci perdeye Alex Ferguson üç oyuncu değiştirerek hakkını kullanarak başladı. Nitekim 52. dakikada bu kez duran top organizasyonundan golü bulan Manchester United oldu. Young'un kullandığı serbest vuruşa altıpasta ayak uzatan Smalling farkı bire indirdi. 56. dakikada Manchester United muhteşem bir golle eşitliği yakaladı. Nani-Rooney verkaçında, Portekizli yıldız enfes bir aşırtma ile meşin yuvarlağı Joe Hart'ın üstünden ağlara gönderdi.

Uzatma dakikalarında Company'nin hatasını affetmeyen Nani skoru 3-2'ye getirdi ve maçın skorunu ilan etti. Böylece Manchester United peşpeşe 4., toplamda 19. şampiyonluğuna ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.