8 Ağustos 2011 Pazartesi

Forvete yeni aday!


Sezonun 9 Eylül’e ertelenmesi nedeniyle transferi ağırdan alan G.Saray’ın golcü transferinde acele etmemesinin nedeni ortaya çıktı: Yönetim Emmanuel Adebayor’dan haber bekliyor.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim transfer için verdiği listede yer alan golcülerin hiçbirinden sonuç alınamazken yönetim Togo’lu forvet için umudunu sürdürüyor.
Kadrosunda 7 golcüsü bulunan Juve istemiyor
Aslında Emmanuel Adebayor ile ilgili olarak kulübü Manchester City’nin yıldız futbolcunun geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık geçirdiği Real Madrid’le anlaştığı haberi kulübe ulaştı. Ancak henüz transfer resmiyete dökülmediği için G.Saray yönetimi son bir umutla Adebayor’dan iyi haberler bekliyor. Ancak iyi bir golcü almak isteyen G.Saray’ın Adebayor’dan olumsuz bir sonuç çıkma ihtimaline karşı alternatifi de hazır: Juventus’lu Vincenzo Iaquinta.

KADROSUNDA? Del Piero, Quagliarella, Matri’yi bulunduran son olarak da Fatih Terim’in de listesinde bulunan Mirko Vucinic’i Roma’dan kadrosuna katan Juventus’un Amauri, Luca Toni ve Iaquinta ile birlikte forvet sayısı 7’e yükseldi. İtalyan ekibinin Amauri ve Toni ile birlikte Iaquinta’yı da elinden çıkarmak istemesi bu transferde sarı-kırmızılıların en büyük avantajı.

Iaquinta’nın yıllık maliyeti 2.5 milyon Euro
JUVENTUS’UN Genel Direktörü Giuseppe Moratta’nın üç oyuncu için da sarı-kırmızılılara kapılarının açık olduğunu belirtirken, Fatih Terim Toni’yi yaşı (34), Aumari’yi de ise yüksek maliyeti (yıllık 4.2 milyon Euro alıyor) nedeniyle veto etmişti. Hem yıllık 2.5 milyon Euro maliyeti, hem 31 yaşında olması hem de yönetime “Biz sadece bu senenin değil önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek takımın kadrosunu kurmalıyız” diye rapor veren Terim’in belirlediği şartlara uyması Iaquinta ihtimalini güçlendiriyor. Melo transferi nedeniyle Juve ile iyi ilişkiler içinde bulunan G.Saray’ın bunu da transfer görüşmelerinde avantaj olarak kullanması bekleniyor.

Performansı 2 sezondur düşüşte
Juventus’ta son iki sezonda fazla forma şansı bulamayan Iaquinta geçen yıl 19 maçta forma giyerken takımına sadece 4 gollük katkı yaptı. İtalyan yıldız 2009-10’da ise 15 maçta 6 gol attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.