27 Ağustos 2012 Pazartesi

Bireysel Hatalar | Beşiktaş: 3 - G.Saray: 3




Maçtan önce çoğu kesim gibi ben de Galatasaray’ın maçın ağır favorisi olduğunu dile getirmiştim. Gerek kadro kalitesi, gerek ilk haftada oynadıkları futbol sarı kırmızılı ekibi favori konumuna getirdi. Fatih Terim beklediğimiz gibi bir 11 sürdü sahaya. Beşiktaş ise orta sahayı kalabalık tutup, kontra ataklarla tehlike yaratabilecek bir 11’le maça başladı

Maçın genelini değerlendirmek gerekirse, Galatasaray özellikle ilk 45 dakikada oynadığı futbolla neden maçın favorisi olduğunu gösterdi. Topa sahip olma ve pozisyona girme anlamında iyi bir ilk yarı geçirdik. Fakat savunmada yapılan bireysel hatalar skor üstünlüğünü ele geçiremememize engel oldu. İlk golde Melo, ikincisin de yine Melo, Semih ve akabinde bana göre çıkarması gereken topu çıkaramayan Muslera’nın, üçüncü golde ise Hakan’ın bariz hataları vardı. Terim döneminde hiç görmediğimiz hatalardı bunlar. Maç içerisinde konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını ve bir daha tekrarlanmayacağını düşünüyorum. İkinci yarıda anlamsız bir şekilde maça konsantre olmakta zorlandık. Oyun tamamen Beşiktaş’ın kontrolünde geçti. Fatih hoca oyunu biraz hareketlendirme adına yerinde ve zamanında değişiklikler yaptı. Buna rağmen oyuna girenler de tutuk bir görüntü sergiledi. Yine de maçın son bölümlerinde gelen penaltı golüyle bu derbiyi kaybetmemiş olduk.

Takımın geneli maç boyunca bildiğimiz performanslarını sergileyemedi. Özellikle Melo ve Hamit’in biraz daha zamana ihtiyacı olduğu açık şekilde görüldü. Aynı şekilde Amrabat’ta da istenilen seviyede değil. Fatih hocanın verdiği bu değerli süreleri olumlu kullanamadı. Hal böyleyken Beşiktaş deplasmanında alınan 1 puanın değerli olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.