18 Ağustos 2012 Cumartesi

Süper Lig'de Günün Tahminleri



248 Karabükspor – Trabzonspor {KGVAR} {1.50} {5/10}

Karabükspor geçen sezonun ikinci yarısında Bülent Korkmaz ile yakaladığı iç saha galibiyet serisiyle ligde kalmayı başardı. Bu sezona ise yeni teknik direktör Skibbe ile giriş yapıyorlar. Geçen sezon ki takımdan çok fazla oyuncu gönderilmedi. O kadronun üzerine Selim Teber, Lua Lua ve Yiğit İncedemir gibi önemli isimler aldılar. Skibbe yönetiminde hücum odaklı bir futbol oynayacaklarını düşünüyorum. Zira hazırlık maçlarında bunun sinyallerini verdiler. Yeni transferlerden Yiğit kırmızı kart cezalısı olduğu için bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Trabzonspor ise sezona Burak Yılmaz gibi çok önemli bir oyuncusunu kaybederek giriş yapacak. Bordo mavili ekip transfer döneminde daha çok takım oyuncusu almayı tercih etti. Soner Aydoğdu, Yasin Öztekin ve Sol Bamba takıma katılan oyuncular oldular. Hazırlık maçlarında hem oyun, hem de sonuç anlamında iyi sinyaller verdiler. Takımda bu maç öncesi Colman kırmızı kart cezalısı durumunda.

Henüz sezon başı olması nedeniyle sonuç tahmini yapmanın riskli olabileceğini düşünüyorum. İki takımın da gol yollarında etkili oyuncuları var. Ayrıca savunma anlamında henüz tam olarak hazır durumda değiller. Karşılıklı Gol Var seçeneğini ön planda tutuyorum.

308 Sanica Boru Elazığspor – Fenerbahçe

Elazığspor sezona büyük sıkıntılarla başlıyor. Futbolcuların lisanslarının çıkmaması gibi bir durum var. Her ne kadar Bülent Uygun, Fenerbahçe maçında sahada olacağız açıklaması yapsa da, şu ana kadar herhangi net bir bilgi gelmedi. O konuyu bir kenara bırakarak devam edelim. Takım şampiyon olan kadronun neredeyse tamamıyla yolları ayırdı. Takıma tam 15 yeni isim katıldı. Bu isimler arasında Süper Lig’de yıllarca oynamış isimlerde var. Fakat yaş olarak hemen hepsi 30 yaşın üzerinde hatta 33 yaşlarında.

Şampiyonlar Lig’i ön eleme maçlarıyla sezonu açan Fenerbahçe şu ana kadar iyi bir görüntü vermedi. Her ne kadar turu geçmiş olsalar da, Vaslui maçlarında sergilenen performans (özellikle ilk maçta) iyi değildi. Galatasaray ile oynanan kupa finalinde de savunmada yapılan bireysel hatalar ve orta sahanın beklentilerin altında kalması dikkat çekti. Fenerbahçe adına söylenebilecek olumlu şeylerin başında Kuyt’un performansı geliyor. Hollanda’lı futbolcu hem sergilediği performans, hem de takımı sahiplenmesiyle şu ana kadar taktir topladı. Takımda bu maç öncesi kaleci Volkan ve Serdar Kesimal’ın sakatlıkları bulunuyor.

Elazığspor’un içinde bulunduğu durum nedeniyle tahmin yapmakta zorlanıyorum. Fenerbahçe’nin de şu ana gösterdiği performans pek iç açıcı değildi. O nedenle 1.20’lik bir orandan Fenerbahçe’ye oynama taraftarı değilim. Alt-Üst konusunda da uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

309 Gaziantepspor – Sivasspor {KG VAR} {1.60} {6/10}

Hikmet Karaman ile geçen sezonun ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan Gaziantepspor, düşme potasından uzaklaşıp Avrupa Lig’i play-off grubuna kadar yaklaşmıştı. Transfer döneminde Elyasa, Danny ve Emre Güngör gibi savunmanın kilit isimleri takımdan ayrıldı. Burada oluşan boşluğu ise Kemal Tokak ve Ivan Kecojevic transferleri ile doldurmaya çalıştılar. Ayrıca orta sahaya Ibricic gibi önemli bir ismi transfer ettiler. Takımda maç öncesi yeni transferler Kecojevic ve sakatlığı bulunan Ekrem Dağ ile birlikte Cenk Tosun’un da oynamama ihtimali var.

Sivasspor geçen sezon iyi futbol oynayan takımların başında geliyordu. Fakat ligi hedefledikleri yerde bitiremediler. Özellikle kadro derinliğinin kısıtlı olması nedeniyle play-off maçlarında sıkıntı yaşadılar. Bu transfer döneminde ihtiyaçları doğrultusunda isimler aldılar. Özellikle Eneramo’yu takımda tutarak bana göre en önemli transferlerini yapmış oldular. Maç öncesi yeni transfer Bednar kesin olarak yok, Eneramo’nun durumu ise net değil.

İki takımında savunma hattı sıkıntılı. Özellikle Gaziantepspor savunma hattından önemli isimleri kaybetti. Onların yerlerine alınan oyuncuların kısa sürede uyum sağlaması zor. Sivasspor’da hazırlık maçlarında savunma anlamında çok vasat performans sergiledi. Gençlerbirliği karşısında 7, Nürnberg karşısında 5 ve Elazığ karşısında 4 gol yediler. Ancak gol yollarında ise geçen sezon ki gibi üretkenler. İki takımın da gol bulma ihtimali çok yüksek. Karşılıklı Gol Var seçeneği oldukça cazip bir tercih.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.