5 Ağustos 2012 Pazar

Kaldığımız Yerden Devam | G.Saray: 1 - Lazio: 0


Şu ana kadar yapılan en ciddi hazırlık maçımızdı. Fatih hoca'da bunun bilincinde olduğu için kafasında ki ideal kadroya en yakın olanını sahaya sürdü.  Kalede Muslera, savunmada Eboue-Semih-Ujfa-Hakan dörtlüsü... Orta sahada sağda sola Hamit-Selçuk-Engin-Emre ve ileride Elmander-Burak ikilisi.

Maçın çok büyük bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan, geçen sezon olduğu gibi pasa dayalı oyun anlayışı içerisinde olan Galatasaray izledik. Özellikle Elmander-Burak ikilisinin bu sistemde takıma ne kadar çok katkı sağlayacağının sinyallerini fazlasıyla aldık. Henüz hazır olmamalarına rağmen her ikisi de birbiriyle uyumlu bir görüntü içerisindeydi. Hamit orta alanda geçen sezon tamamen Selçuk'un üzerine yıkılmış olan liderlik yükünü epey azaltacak gibi görünüyor. Emre sol kanatta şu an için Riera-Culio ve Amrabat üçlüsüyle rekabete girebilecek hatta onların önünde bile olabileceğini gösterdi. İkinci yarıda oyuna giren Danny ve Aydın'da rotasyonda hazır beklediklerini ve her an formayı kapabilecek seviyede olduklarını gösterdiler. Yine ikinci yarı oyuna dahil olan Umut ve Necati'de forvet hattında ki rekabeti kızdıracak gibi.

Genel olarak bakıldığında top rakipteyken pres yapan, koşan, basan Galatasaray'ı izledik. Topla oyunda da ne yaptığını bilen ve kollektif ataklar geliştiren bir takım görüntüsündeydik. Tek ve belki de en önemli eksik orta alanda Melo'nun yokluğuydu. Ne Engin, ne Yekta, ne de Hamit o bölgede ki açığı kapatabilecek gibi durmuyor. Fatih hoca bir an önce Melo'nun durumunu netleştirmesi gerekiyor. Ya bir an önce bu transferi bitirmeli, ya da derhal o bölgeye kaliteli bir isim almalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.