12 Ağustos 2012 Pazar

Süper Kupa

 
 
Son şampiyon Galatasaray transfer döneminde çok önemli yıldızları kadrosuna dahil etti. Geçen sezondan takımın eksiklerini çok iyi analiz eden Fatih Terim, transfer döneminde takımın ihtiyacı olan oyuncuları aldı. Özellikle Hamit, Amrabat ve Burak Yılmaz ile birlikte 1 sezon daha kiralanan Melo takımın kalitesini yükseltti. Galatasaray’ın bir diğer artısı ise geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan kadrodan hiçbir oyuncuyu kaybetmemesi oldu. Sarı kırmızılı takımda kadroya alınmayan Baros, Melo, Ceyhun, Culio ve Çağlar ile cezalı olan Ujfalusi ile Burak Yılmaz bu karşılaşmada forma giyemeyecek.
 
Geçen sezon saha dışı birçok olaylarla ilgilenen Fenerbahçe, buna rağmen şampiyonluğu son maça kadar taşımayı başarmıştı. Bu sezona daha iddialı hazırlanan sarı lacivertli takım, tıpkı rakibi gibi çok önemli transferler gerçekleştirdi. Egemen, Hasan Ali ve Mehmet Topal gibi mevkisinde ülkemizin bir numaralı isimlerini aldılar. Yabancı transferlerinde ise Kuyt ve Krasic gibi kaliteli üst düzey oyuncularla anlaşma sağladılar. Ayrıca Yobo’nun da bonservisini alarak savunma hattını daha da güçlendirdiler. Fenerbahçe’de bu karşılaşmada kadroya alınmayan Bienvenu, Yobo, Özer Hurmacı, Özgür Çek ve Sezer Öztürk ile birlikte sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ile Serdar Kesimal forma giyemeyecek.
 
Galatasaray hazırlık maçlarında Lazio ve Fiorentina gibi güçlü rakiplerle mücadele etti ve iki maçı da kazandı. Fakat bu maçlarda Melo gibi mücadeleci bir oyuncunun yokluğunda savunmada çok fazla açıklar verildi. Özellikle bu maçın provasını yapma adına Fiorentina maçında Ujfalusi’nin yerine görev alan Dany’nin de henüz takıma adapte olamadığını gördük. Fenerbahçe ise Vaslui maçlarında özellikle ilk maçta orta sahada çok fazla boşluklar verdi. Savunma da Bekir ve Egemen’in birbirlerini henüz iyi tanıyamamaları zaman zaman hata yapmalarına neden oldu. İki takımda şu anda hazır değil. Oynadıkları maçlarda savunmada çok fazla bireysel hatalar göze çarptı. Bununla birlikte iki takımın hücum hattında ki oyuncuların form durumunu göz önüne aldığımız zaman ÜST tercihi ön plana çıkıyor.

Bahisanaliz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.