11 Ağustos 2012 Cumartesi

Süper Lig'e Doğru | Eskişehirspor


 

Avrupa Ligi’nde mücadele edecekleri için sezonu erken açan Es-Es, hedefine ulaşamadı ve Marsilya’ya elendi. Yıllar sonra Avrupa’da mücadele etmenin de takım için iyi bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. Bu sezon yenilenen kadrosuyla mücadele edecekler. Transfer döneminde önemli oyuncularını gönderirken, yine birçok transfer yaptılar.

Gelenler: Boffin, Mehmet Güven, Serol Demirhan Servet Çetin, Ufuk Budak, Malecki, Nuhiu

Gidenler: Volkan Yaman, Koray Arslan, Bülent Ertuğrul, Ivesa, Nadarevic, Serdar Özbayraktar

Eskişehirspor’un kalesini bu sezon yeni transfer edilen Ruud Boffin koruyacak. Belçika’lı kaleciyi Avrupa Ligi eleme maçlarında izleme fırsatı buldum. Bu maçlarda ne bariz bir hata, ne de iyi bir kurtarış göremedim. Sezon içerisinde kendisiyle ilgili daha net düşüncelere sahip oluruz. Yedek kaleciler olarak Erdoğan ve Sinan kadroda yer alan isimler. Genç kaleciler hakkında da pek bir bilgi sahibi değilim. Kâğıt üzerinde bakıldığı zaman 3 kalecinin de soru işareti olduğunu düşünüyorum.


Stoperde bu sezon Servet-Diego ikilisi izleyeceğiz. Nitekim eleme maçlarında bu ikiliyi izledik. Yedekleri ise Ediz Bahtiyaroğlu ve Sezgin Coşkun olacak. Ancak burada Sezgin’in sakatlığının olduğunu ve ligin ikinci yarısına yetişebileceğini belirtmek lazım. Bu nedenle alternatif olarak 1 stoper daha alınabilir. Koray’ın gönderilmesiyle birlikte sağ bekte şu an için bir boşluk oluştu. Sezgin zaman zaman bu bölgede de görev yapabilen bir oyuncu ama malum sakatlığı var. Bu nedenle eleme maçlarında Veysel’i burada izledik. Ancak onunda bu bölgede ne kadar açıklar verdiğini gördük. Bu nedenle takıma acilen bir sağ bek alınmalı. Sol tarafta Dede ve alternatifi yeni transfer Ufuk sezonu götürebilir. Savunma hattına genel olarak bakıldığında mutlaka 1 sağ beke ihtiyaç olduğu çok açık görülüyor. Ayrıca alternatif olarak 1 stoperde alınabilir.

Orta sahada Hürriyet, Pele, Alper ve Mehmet Güven gibi birbirinin alternatifi olabilecek oyuncular bulunuyor. Ersun hocanın ideal ikilisi Hürriyet-Alper olacak gibi görünüyor. Orta sahanın kanatlarında ise Veysel, Burhan, Erkan, Malecki, Tello ve Serol gibi isimler var. Sağ bek sorunu çözüldüğü taktirde, büyük ihtimalle orta sahanın sağında Veysel’i, solunda ise yeni transfer edilen Malecki’yi izleyeceğiz. Tabi bu kağıt üzerinde görünen kısım. Oyuncuların sakatlığı ve form durumuna göre Tello, Erkan ve Burhan da sık sık forma şansı bulacaktır. Orta sahaya bakıldığı zaman kadronun yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu isimlerle sezonu rahatlıkla sorun yaşamadan tamamlayabilirler.

Hücum bölgesinde eleme maçlarında izlediğimiz yeni transfer Nuhiu ve Kamara Ersun hocanın ilk tercihleri olacaktır. Yeni transfer Nuhiu güçlü fiziği ve hava hâkimiyetiyle dikkat çeken bir golcü. Bu bölgede Batuhan’da var ancak genç futbolcu bir hazırlık maçı sonrası Ersun hoca ile tartıştığı için şu anda takımla antrenmanlara çıkmıyor. Bu belirsizlik nedeniyle bu bölgeye de 1 golcü transferi yapılmalı.

Yeni Sezonda Bu Takım Ne Yapar?

Şu anda takımın ilk 11’ine bakıldığı zaman sağ bek dışında gayet güçlü bir kadroya sahip olduklarını görüyoruz. Fakat bu kadronun, Ersun hocanın oyun sisteminde zaafları da olduğunu belirtmemiz lazım. Ersun hoca takım atağa çıkarken Hürriyet’i stopere, Servet ve Diego’yu ise kanatlara yayarak hücuma genişlik kazandırmaya çalışıyor. Durum böyle olunca rakip topu kapıp hızlı atağa çıktığı zaman Servet ve Diego yerlerine dönmekte ağır kalıyor. Özellikle Marsilya ile oynanan ilk maçın ilk yarısında bunun yüzünden önemli pozisyonlar verdiler. Ersun hoca da bunun farkında. Nitekim o maçın ikinci yarısında orta sahaya Mehmet Güven’i de alarak o açığı kapatmıştı. Bunun dışında takımın savunma ve hücum bölgesinde kadro derinliği olmadığı çok net görülüyor. Bu eksiklerini gidermiş bir Eskişehirspor, geçen sezon olduğu gibi yine ilk 6 içerisinde yer alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.