10 Ağustos 2012 Cuma

Süper Lig' Doğru | Kayserispor




Kayserispor geçen sezon ligi istediği seviyede tamamlayamamıştı. Çok fazla istikrarsızlık sorunu yaşadılar. Neredeyse bir sezon boyunca takımın en değerli oyuncusu Amrabat’ın transferiyle uğraştılar ve bu futbolcudan yeteri kadar fayda sağlayamadılar. Yeni sezona başlarken ise takımdan önemli oyuncuları kaybettiler, ancak önemli transferler yaptıklarını da belirtmeliyiz. Dilerseniz hemen gelen-giden oyunculara bakalım.

Gelenler: Malik Fathi, Ömer Bayram, Riveros, Bobo, Cleyton, Mouche, Salih Dursun, Ertuğrul Taşkıran, Erdal Akdari

Gidenler: Amrabat, Hasan Ali, Cem Sultan, İlhan Eker, Nadir Çiftçi, Troisi (Sözleşmesi bitti)

Gelen ve giden oyunculara bakıldığı zaman geçen sezon takımın en önemli iki oyuncusu Amrabat ve Hasan Ali hemen göze çarpıyor. Gelen oyuncular arasında Malik Fathi, Riveros, Bobo ve Mouche izlediğim ve kalitesini bildiğim oyuncular. Diğer oyuncular hakkında ise bilgi sahibi değilim. İzledikten sonra yorum yapmak daha doğru olacaktır.

Kaleden başlayacak olursak geçen sezondan beri takımın kalesini koruyan Navarro bu yılda takımın as kalecisi olacak. Fenerbahçe’den kiralanan genç kaleci Ertuğrul ve Gökhan Değirmenci ise yedek kaleciler olarak kadroda yer alıyor.


Geçtiğimiz sezon savunmada çok fazla sıkıntı yaşayan Kayserispor, bu sezon da bu bölgede sorun yaşayacak gibi görünüyor. Stoperde Eren ve Zurab iyi bir ikili. Ancak bu oyuncuların alternatifi yok desek yeridir. Hasan Ali’nin gidişiyle boşalan sol beke Mainz takımından Malik Fathi alındı. Bundesliga’da 2-3 kez izleme fırsatı bulmuştum bu oyuncu. Adaptasyon sorunu yaşamadığı sürece Kayserispor’un sol bekinde başarıyla görev yapabilecek kalitede. Bu oyuncunun alternatifi olarak Hannover’den 19 yaşında ki Erdal transfer edildi. Geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen sağ bek Pekarik ise Wolfsburg’a geri döndü. Bu oyuncunun gidişiyle takımda şu anda genç oyuncu Kamil Ahmet dışında sağ bek kalmadı. Takımın genel olarak savunma hattında çok fazla eksiği olduğu net bir şekilde görülüyor. Bu bölgeye %100 en az 1 stoper, 1 sağ bek alınmalı. Aksi takdirde sezon içerisinde büyük sıkıntılar yaşanabilir.

Orta sahada defansif ağırlıklı oynayan Riveros’un bonservisinin alınması önemli. Geçen sezonda istikrarlı bir görüntü çizen Riveros, takım için önemli bir futbolcu. Bu oyuncunun yedeği ise Sakaryaspor’dan transfer edilen 21 yaşında ki Salih Dursun olacak. Orta sahada genç oyuncular Okay ve Furkan’ın yanı sıra Abdullah ve yeni transfer Cleyton ise oyunu iki yönlü oynayabilen isimler. Orta sahanın kanatlarında ise genç oyuncular Sefa Yılmaz ve yeni transferler Murat Bildirici ile Ömer Bayram bulunuyor. Yine her ne kadar forvet olarak görünsede Cangele ve Biseswar’ı da bu bölgede sayabiliriz. Zira Şota’nın bu oyuncuları kanatlarda kullandığını biliyoruz.

Kayserispor, gol yollarında ise belki de bu sezona kadar hiç bu kadar alternatifli bir kadro kuramamıştı. Beşiktaş’tan bildiğimiz ve bana göre Kayserispor’a çok katkı sağlayacak olan Bobo ve Boca Juniors’tan transfer edilen Pablo Mouche bu bölgede Şota’nın ilk tercihleri olacaktır. Bunun yanında Kujovic ve Ömer Şişmanoğlu gibi önemli alternatiflerde kadroda yer alıyor.

Yeni Sezonda Bu Takım Ne Yapar?

Kayserispor’un en önemli artılarından biri teknik direktörünün arkasında durması. Geçen sezon üst üste alınan kötü sonuçlara rağmen yönetimin Şota’nın arkasında durması çok önemli. Genç teknik adam modern futbolun gereklerini çok iyi bilen ve takımına bunu aşılamaya çalışan bir isim. Ayrıca çok dikkat ettiğim bir konu ise genç teknik adamın, yardımcılarını tecrübeli isimlerden seçmesi. Özellikle Louis van Gaal, Koeman ve Advocat gibi teknik adamlarla çalışan Jean J. Nederburgh gibi bir ismin Şota’nın ekibinde olması Kayserispor için önemli bir kazanç.

Takıma geri dönecek olursak Şota'nın mutlaka savunma bölgesine en az 2, bana göre 3 oyuncu alması şart. Ayrıca orta sahada da Troisi’nin durumu bir an önce netleştirilmeli. Eğer yeni sözleşme imzalanmayacaksa orta sahaya 1 oyuncu ihtiyacı doğacaktır.  Kayserispor'un bu bölgelere gerekli transferleri yapmadığı takdirde geçen sezonun üzerine çıkması çok zor olacaktır. Fakat gerekli hamleler yapılır ve kaliteli oyuncular alınırsa bu takımın ilk 6’yı zorlayabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.