9 Ağustos 2012 Perşembe

Süper Lig'e Doğru | Gaziantespor




Geçtiğimiz sezon çok fazla istikrarsızlık sorunları yaşayan ve sezonu 3. Teknik direktörüyle tamamlayan Gaziantepspor, bu sezona farklı hedeflerle başlıyor. Geçen sezon Tolunay Kafkas ve Abdullah Ercan’ın ardından görevi devralan Hikmet Karaman önderliğinde bu yıl, Avrupa Ligi potasını zorlayan bir Gaziantepspor izleyebiliriz.

Gelenler: Kemal Tokak, Ekrem Dağ, Gilles Binya, Serdar Özbayraktar, İbricic

Gidenler: Dany, Elyasa, Sezer Badur, Özden Öngün

Gaziantepspor’un kalesinde tecrübeli eldiven Karcemarskas bulunuyor. Litvanya’lı kalecinin yedeğinde ise Mahmut bulunuyor. Geçen sezon Karcemarskas’ın sakatlandığı dönemde Ankaragücü’nden alınan Özden ise takımdan ayrıldı. Kaleci mevkisinde uzun süre sakatlık olmadığı sürece sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Savunmada Dany ve Elyasa gibi iki önemli ismi kaybettiler. Bu oyunculardan boşalan yere ise şu ana kadar sadece Kemal Tokak alındı. Takımda ki diğer stoperler ise Emre Güngör ve geçen sezon Beypazarı Şekerspor’da kiralık olarak forma giyen Bülent Tek. Her ne kadar sol bekte forma giyen Ivan’ın da bu bölgede oynama yeteneği olsa da, mutlaka stopere 1 kaliteli isim daha alınması gerekir. Sağ bekte Serdar Kurtuluş ve Ekrem Dağ ikilisi bulunuyor. Bu oyuncular sağ bekte olduğu gibi, orta sahada da takıma fayda sağlayabilecek kalitede isimler. Savunmanın solunda ise istikrar abidesi Ivan ve yine tecrübeli bir isim olan Şenol Can bulunuyor. Genel olarak takımın savunmasına bakıldığında Emre Güngör’ün yanında oynayabilecek 1 kaliteli stoper ile bütün sezon sorun yaşanmadan geçirilebilir.

Takımın orta sahasını incelediğimiz zaman defansif orta saha oyuncusu olarak G.Binya transfer edildi. Bunun yanında geçen sezon yeteri kadar forma şansı bulan ve lige adapte olan Yasin Pehlivan ve benim beğendiğim isimlerden biri olan genç Orhan Gülle bulunuyor. Bu oyuncuların yanında iki yönlü oynayabilen Bekir Ozan Has ve geçen sezon Samsun’da kiralık olarak forma giyen Murat Ceylan bulunuyor. Büyük ihtimalle Hikmet hocanın oynatacağı sistemde bu 5 isimden, sadece 2’si ilk 11’de görev yapacak. Orta sahanın sağ ve sol tarafında ise Eskişehirspor’dan alınan Serdar Özbayraktar, Sosa, Popov, Kerim Zengin ve Turgut Doğan Şahin gibi her iki kanatta da oynayabilen oyuncular bulunuyor. Yeni sezonda 4-2-3-1 düzeninde mücadele etmesini beklediğim takımda forvet arkasındaki 3’lün ortasına ise bir dönem Galatasaray’ın da gündemine gelen Ibricic transfer edildi.


Gol bölgesinde ise Türkiye’ye geldiği ilk sezonda çok önemli işlere imza atan Cenk Tosun ve yine geçen sezonun parlayan yıldızı genç Muhammet Demir gibi yetenekli isimler bulunuyor.

Bu Takım Yeni Sezonda Ne Yapar?

Gaziantepspor’un kadrosunda birden fazla mevkide forma giyme özelliği olan birçok oyuncu var. Bir takım için en önemli özelliklerden biridir bu. Yine bakıldığı zaman hem set oyunu, hem de kontra atak oyunu oynayabilecek bir takım. Buna rağmen 1 stoper ve sakatlık veya ceza durumları oluştuğunda sıkıntı yaşamamak adına 1 golcü transferi yapılmalı. Gerekli hamleler yapıldığı zaman takım tam olarak hazır olacaktır.

Saha içinde işler yolunda görünürken, saha dışında yani yönetim bazında da kulübün sorunlarını çözmesi gerekiyor. Geçen sezonun son haftalarında başkan İbrahim Kızıl ve yöneticilerin içeri girmesi takımda ki moralleri alt üst etmişti. Neyse ki suçsuz bulunup serbest bırakıldılar. Şimdi yönetimin iyi çalışıp oyunculara ödemelerini zamanında yapması ve teknik adamın arkasında durup istikrarlı bir görüntü çizmesi gerekiyor.

Teknik direktör ve kadro olarak belirli bir seviyenin üzerinde olan bu takımın yapacağı 1-2 takviyeyle yeni sezonda ligin ilk 6 sırasında yer alabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.