15 Ağustos 2012 Çarşamba

Süper Lig'e Doğru | Mersin İdmanyurdu




Mersin İdmanyurdu geçen sezon yükseldiği Süper Lig’de iyi bir sezon geçirdi. Özellikle oynadığı pozitif futbolla birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilen takımlardan biri olmuştu. Lig’in son haftalarında konsantrasyon sorunu yaşamasalar Avrupa Lig’i play-off grubuna dahi girebilirlerdi. Bu transfer döneminde tıpkı geçen sezon olduğu gibi yine birçok oyuncuyu transfer ettiler. Aynı zamanda takımdan ayrılan önemli oyuncularda oldu. Hemen bu isimlere bir bakalım.

Gelenler: Eren Tozlu, Ömer Aysan, Ergin Keleş, Özden Öngün, Murat Erdoğan, Serkan Yanık, Taylan Eliaçık, Erkan Sekman, Aydın Toscalı, Milan Stepanov, Abdullah Halman, Nurullah Kaya, Hakan Bayraktar, Erdal Kılıçaslan, Mustafa Sarp, Hasan Üçüncü, Yattara, Pino

Gidenler: Andre Moritz, Erhan Güven, Hakan Arıkan, Erman Özgür, Zurita, Erkan Sekman, Pino, İlhan Özbay, Delev, Beto, Çağdaş Atan, Amoah, Murat Behram

Bu oyunculara dikkatli bir şekilde bakıldığında Pino ve Erkan Sekman isminin hem gelen, hem giden oyuncular arasında olduğunu görüyoruz. Nurullah Sağlam, Antalyaspor’dan alınan Erkan’ın kampta ki performansından memnun kalmadı ve oyuncuyla karşılıklı olarak anlaşılarak yollar ayrıldı. Pino ise kendi isteğiyle aniden takımdan ayrıldı.


Geçen sezonun genelinde kaleyi koruyan Hakan Arıkan ile yollar ayrıldı. Yerine tecrübeli kaleci Özden ile anlaşma sağlandı. Yine takımda Sehic gibi bir kaleci daha bulunuyor. Bu iki kalecinin dönüşümlü oynayacağını düşünüyorum. Ancak bana göre Özden hem tecrübe, hem de kalite anlamında bir adım önde.

Savunmanın merkezinde yeni transferler Stepanov, Aydın ve geçen sezondan beri takımda olan Joseph Boum 3’lüsünden ikisini ideal 11’de izleyeceğiz. Büyük ihtimalle Stepanov-Boum ikilisini daha sık göreceğiz. Sol bekte geçen yıl olduğu gibi Mustafa Keçeli’yi izleyeceğiz. Bu oyuncunun alternatifi ise yok. Sakatlık veya cezalı durumlarda sol ayaklı olması nedeniyle Boum’u burada izleyebiliriz. Savunmanın sağında ise takımdan ayrılan Erhan’ın yerine Ömer Aysan bu sezon ideal 11’de görev alacak gibi görünüyor. Alternatifi ise geçen sezon Buca’da istikrarlı bir sezon geçiren Serkan Yanık olacak. Savunma hattına genel olarak bakıldığında alternatif 1 sol bek ve 1 stopere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Aksi taktirde herhangi bir sakatlık veya ceza durumunda sıkıntı yaşanabilir.


Orta sahanın merkezinde ise geçen sezon iyi bir performans sergileyen Ben Yahia ve yeni transfer edilen oyuncular Hasan Üçüncü, Hakan Bayraktar, Murat Erdoğan ve Mustafa Sarp kadroda bulunan isimler. İlerlemiş yaşları nedeniyle Murat ve Hakan’ın rotasyonda kullanılacağını düşünüyorum. O nedenle Ben Yahia ve Mustafa Sarp’ın ideal kadroda yer almasını bekliyorum. Önlerinde ise Danilo’nun oynama ihtimali yüksek. Kanatlarda yeni transfer edilen Yattara, Nurullah ve Erdal’ın yanı sıra Nduka’yı görüyoruz. Geçen sezona göre orta saha daha yaşlı oyunculardan kurulu. Ayrıca Yattara gibi soru işareti olan oyuncuların fazlalığı Mersin’e sıkıntı yaşatabilir.

Hücum hattında da geçen sezona göre daha zayıflamış bir takım var. Moritz ve Beto ile yolların ayrılmasından sonra Ergin Keleş, Eren Tozlu, Abdullah Halman ve Taylan Eliaçık gibi 4 isim transfer edildi. Ancak Ergin dışında ki oyuncuların Süper Lig tecrübesi yok. Anlaşılan takım bu sezonda Nobre’ye bağımlı kalacak. Brezilya’lı oyuncunun göstereceği performans takım için çok önem taşıyacak.

Yeni Sezonda Bu Takım Ne Yapar?

Mersin İdmanyurdu ligin en kısıtlı kadrolarından birine sahip. Geçen sezona göre daha zayıf durumda olduklarını düşünüyorum. Yeni transfer edilen oyuncuların takımın ihtiyaçlarını karşılayabileceği konusunda endişelerim var. Özellikle orta sahada 30 yaşın üstünde ki Mustafa Sarp, Hasan Üçüncü, Murat Erdoğan, Hakan Bayraktar ve Yattara’nın Süper Lig’in sertliğine ne derece yanıt verecekleri büyük bir soru işareti. Gol yollarında da takımdan ayrılan Beto ve Moritz’in yerlerine alınan oyuncuların aynı kalitede olmadığını düşünüyorum. Toparlamak gerekirse sezonun genelinde Mersin İdmanyurdu epey sıkıntı yaşayacak gibi. Açıkçası benim ligden düşme adayı olarak gördüğüm takımlardan biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.