14 Ağustos 2012 Salı

Süper Lig'e Doğru | Orduspor




Orduspor geçen sezon Metin Diyadin ile başladığı sezonu tecrübeli teknik adam Hector Cuper ile tamamladı. Uzun bir aradan sonra Süper Lige çıkmış olan bir takım için başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyebiliriz. Sezona yine Cuper yönetiminde hazırlanıyorlar. Transfer döneminde oldukça hareketli saatler yaşadılar. Birçok isim ile yollar ayrılırken, yine birçok isim ile anlaşma sağlandı.

Gelenler: Nizamettin Çalışkan, Ferhat Çökmüş, Vicente Monje, Roversio, Javier Umbides, David Baral, Şamil Cinaz, Bodgan Stancu, Agus

Gidenler: Murat Kalkan, Hakan Özmert, Banahene, Bruno Mazenga, İrfan Başaran, Fatih Tekke, Dalmat, Sedat Bayrak, Yalçın Ayhan, Abdurrahman Dereli

Takımın kalesini bu sezonda Fornezzi koruyacak. Sloven kaleci geçen sezon iyi bir performans sergilemişti. Açıkçası benimde yetenekli bulduğum bir kaleci. Yedekte ise Fevzi Elmas ve Ali Köksal’ı görüyoruz. Sezon genelinde Fornezzi uzun bir sakatlık yaşamadığı sürece kalede sıkıntı yaşanmayacaktır.


Savunma hattında orta ikilide bu sezon yeni transferler Agus ve Roversio ikilisini izleme ihtimalimiz yüksek. Bu mevkide kadroda ki diğer isimler ise Numan ve genç isim Alp Ömer. Savunmanın sağında ise Miguel Garcia ve Manisaspor’dan alınan Ferhat’ı görüyoruz. Stoperde de oynayabilen Garcia’yı bu sezon sağ bekte izleyeceğiz. Sol tarafta ise Selçuk ve Hüsamettin ikilisi kadroda yer alan oyuncular.  Savunma hattına genel olarak baktığımızda geçen sezona göre değişik isimler görev yapacak. Geçen sezon sağ bekte görev yapan Abdurrahman’ın takımdan ayrılması, yine stoperde görev yapan Yalçın’ın ayrılması, Cuper’in bu sezon ideal 4’lüsünü bulmakta biraz zorlanacağını gösteriyor. Yeni transfer edilen oyuncuların birbirlerine uyum sağlaması zaman alabilir. Görünen o ki, Orduspor savunma hattını oturtana kadar bir takım sıkıntılar yaşayacak.

Orta sahada defansif olarak görev yapan Gosso, Onur Tuncer ve yeni transfer edilen Şamil kadroda yer alan oyuncular. Cuper’in oyun anlayışı gereği burada Gosso ve Onur ikilisini ideal 11’de görebiliriz. Ali Çamdalı, Abdülkadir Kayalı ve yeni transfer Nizamettin’de orta sahada iki yönlü oynayabilen isimler. Kanatlarda Müslüm, Umbides ve Monje’yi görüyoruz. Aynı zamanda Stancu’da Cuper’in sisteminde bir kanat oyuncusu gibi görev alabilir. Orta sahada ki oyunculara bakıldığı zaman kadro derinliği açısından zayıf bir kadro olduğu net bir şekilde görülüyor. Belki sayısal olarak yeterli görülebilir ancak kalite anlamında oldukça vasat bir kadro olduğunu düşünüyorum. Örneğin orta sahada Gosso-Onur-Ali üçlüsünün ideal 11’de oynayacağını düşündüğümüzde, bu oyuncuların yokluğunda oynayacak isimler arasında Nizamettin dışında kaliteli bir oyuncu göremiyorum. Genç Abdülkadir yetenekli ancak tecrübesiz. Yine Erdal ve Şamil’de takıma doğrudan katkı sağlayabilecek kalitede değil. Her şeye rağmen uzun süreli bir sakatlık veya ceza durumu olmadığı sürece Gosso, Onur, Ali ve Nizamettin ile idare edilebilir.


Hücum hattında ise Hasan Kabze, Galatasaray’dan bonservisi alınan Stancu ve yeni transfer David Barral gibi önemli oyuncular bulunuyor. Sporting Gijon formasıyla 6 yıldır mücadele eden Barral oynadığı 201 karşılaşmada 48 gol atmış bir oyuncu. Tecrübesi ve bitiriciliğiyle Orduspor’a katkı sağlayabilecek bir isim. Genel olarak bakıldığında bu 3’lünün yeterli olacağını düşünüyorum.

Yeni Sezonda Bu Takım Ne Yapar?

Hector Cuper’in elinde bana göre geçen sezona göre daha zayıf bir kadro var. Geçen sezon takıma önemli katkı sağlayan Abdurrahman, Yalçın, Dalmat, Hakan Özmert ve Culio gibi kaliteli oyuncuları kaybetmeleri onlar adına olumsuz oldu. Bu oyuncuların yerlerine alınan oyuncuların çoğunun yabancı olması adaptasyon süresini uzatabilir. Ayrıca kalite bakımından da gidenlerin yerlerini ne kadar doldurabilecekleri konusunda kafamda soru işaretleri var. Genel olarak Orduspor ile ilgili olumlu düşüncelere sahip değilim. O nedenle bu sezon ligde kalma mücadelesi içerisinde olacaklarını düşünüyorum.

6 yorum:

  1. Gosso ile Orduspor'un yolları ayrıldı. Antremanlarada katılmak istememiş para cezası verildi. Fifaya şikayet edilmiş.

    Şamil Cinaz bundesliga 2 'den geldi. her yıl ortalama 30 maç oynamış takım kaptanı, onun hakkında yazdıklarınıza katılmıyorum.

    Umbides önemli oyuncu, Aris de ve Volouda önemli işler yapmış. Onunda devamlılığı var.

    Orduspor için sıkıntı savunma tandemi olabilir. Ordada Ömer Alp, Garcia önemli oyuncular. Yenilerle uyum iyi olursa, sıkıntı yaşamazlar. Cuper savunmayı bozuyorsa bildiği vardır. Cuper demek savunma demektir.

    Orduspor birde ortasahada cernat,sapara gibi oyuncu sıkıntısı yaşabilir.

    Bu arada orduspor sol bek ve sağ açık alacak yerlimiş bunlar..

    Ordusporun transferlerinde isme bakılıyor. İsim isim bakılmaması lazım, alınan oyuncular takım oyuncular, Ordu şehrindede sorun çıkarmayacak tiplermiş.
    Bence ortasahada sırada rahat bitirirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gosso ile yollar ayrılmadı. Şu anda kulübün resmi sitesinde de takımda görülüyor. Sadece bir ara Türkiye'de oynarsa Ordu dışında Fenerbahçe'de oynamak istediğini söyledi. Onun dışında şu anda takımdan ayrıldığı yolunda net bir bilgi yok. Olsa kulübün resmi internet sitesi oyuncuyu kadroda göstermez.

      Şamil genç bir isim. Ancak Türkiye Lig'i ile Almanya Lig'ini kıyaslayarak bir yorum yapmak bence yanlış. Onu da izleyip görmek lazım. Umarım beni yanıltır ve başarılı olur :)

      Savunma konusunda hemfikiriz. Orada yeni oyuncuların birbirlerine alışma süresinde bir takım sıkıntıların yaşanabileceğini düşünüyorum.

      Orta sahada da yaratıcılık konusunda sorun yaşabilirler. Dediğiniz gibi orta sahada oyunu yönlendirecek bir oyuncu yok. Hakan Özmert işte bu nedenle aranacak bir oyuncu.

      Oyunculara isim isim bakmak zorundayız şu anda. Çünkü Borrel dışında ki yabancı oyuncuları hiç tanımıyoruz. Bu nedenle oyuncular hakkında yorum yapmamakta özen gösterdim. İzleyip gördükten sonra fikirlerimiz değişebilir. Ancak kağıt üzerinde ki görüntü bu şekilde. Umarım hepsi takıma fayda sağlar. Ordu gibi bir şehir takımının sürekli Süper Lig'de kalması beni sevindirir :)

      Yorumlarınız için de teşekkürler. Eksik yönlerimizi tamamlamaya devam ederseniz sevinirim.

      Sil
  2. Ek olarak Orduspor Dalmatı, Sedatı ve Abdurrahmanı kaybetti diyemeyiz. Bunlar rotasyonda idi, sedat 14 maç oynamış. Dalmat ise 2,3 maç dışında takıma katkısı yoktu. Vurdum duymaz bir oyuncudur.

    Dalmat kayıp edildir.

    Orduspor gidenlerden sadece Yalçını arayabilir. Onunda takımda huzuru bozduğu için gönderildi. Kavgası varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdurrahman geçen sezon takımın sağ bekiydi. 21 maçta görev aldı. Dalmat 25 maçta, Hakan Özmert 29 maçta, Yalçın 33 maçta, Culio ise 30 maçta görev aldı... Yani bunların hepsi geçen sezon takımın as ve kilit oyuncularıydı. Sedat için zaten kayıp demedim zira dediğiniz gibi rotasyon oyuncusuydu.

      Gelen yabancı oyuncular bu isimlerden daha iyi bir performans sergilerse dediğiniz gibi bu oyuncular aranmaz. Ancak ben o kadar umutlu değilim. Yine de bekleyip görmek lazım tabi.

      Sil
  3. Gosso artık Orduspor olmayacak. Sadece resmi olarak yollar ayrılmadı.

    Nedim Türkmen: Orduspor'un kapısı Gossoya kapandı, Kampı geçtim antremanlara bile katılmak istemiyor. Kendisi fransada tatilde, para cezası verdik, Fifaya dosyada açtırdık. Serbest kalıpta gidemez, bütün paralarını ödedik.

    Gossosuz değerlendirme yapabilirsin kesin bilgidir

    Dalmat bence kayıp değil, Yerinede zaten iyi oyuncu geldi. Dalmat canı isterse oynayan bir oyuncu. Aldığı süreye bakmamak lazım ne verdiği önemli, Zaten bunları Orduspor kendisi gönderdi. Culio Gs tarafından kafası karıştırılmasa, Orduspor playof yapardı. Son maçlarda hiç oynamadı. Antep maçında kendine oynamak isteyip stancudan topu alıp penaltıda kaçırdmıştı. Gossoya maçta tekmede attı.

    Cuper Hakan mevkisinde oyuncuuz var diye göndermiş.

    Yalçını Ordu belki arayabilir.

    Gelen yabancılara baktığımızda Monje hariç hepsi takımlarında oynayan isimler.. İsim isim bakmamak lazım.. bekleyip görmek lazım, 5. haftadan sonra belli olur.

    YanıtlaSil
  4. Selam arkadaşlsr.Ben Karabükspor taraftarıyım.Ordusporlu arkadaşlarlada devamlı fikir alışverişi yaptığımız oluyor.Dışarıdan bakan bir göz olarak Orduspor'un yaz kampında Cuper yönetiminde çok sıkı bir çalışmaya tabi tutulduklarını gözlemledim.
    İspanya'dan transfer edile forvet oyuncusu Barral'ın kalitesi hazırlık maçlarında da görüldü.Diğer transferleri Trabzonspor maçında izleme şansım oldu fakat her hangi bir fikir belirtemezeceğim.Gosso ve Jovito isimleri çok fayda sağlamıştı.Bakalım yeni transferler aynı katkıyı verebilecekmi.
    Yalnız şunu söyleyebilirzm ki Orduspor'da kaliteli yerli isimler ve defans hattına takviye gerektiği görülüyor.Forvette sıkıntısı yok fakat forvete pas aktarımı yapabilecek Culio ve Gosso gibi isimler çok aranacak gibi.
    Bu sezon geçtiğimiz yıl gibi sağlam bir Orduspor izleyeceğimizi düşünüyorum.Fakat yazdığım handikaplara sizinde katılacağınızı düşünüyorum

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.