15 Eylül 2012 Cumartesi

Bursaspor Kazanır



195 NORWICH – WEST HAM (1) (2.00) (5/10)

Norwich lige Fulham deplasmanında aldığı farklı mağlubiyetle başladı. Fakat hemen ardından oynadığı QPR ve Tottenham maçlarında oynadığı futbolla geçen sezon ki hüviyetinden çok fazla bir şey kaybetmediğini gösterdi. West Ham ise bu sezon Big Sam yönetiminde özellikle iç sahada başarılı sonuçlar alacaktır. Zira şu ana kadar ligde iç sahada oynadıkları iki maçı da kazandılar. Özellikle yeni transfer Carroll geçen hafta ki Fulham maçında yaptığı 2 asist ve gösterdiği performansla bu takımın en büyük kozu olacağını gösterdi.


West Ham’ın deplasmanda oynadığı Swensea maçında kadro yapısının ve oyun sisteminin dış saha maçlarında çok fazla başarılı olamayacağını gördük. Hücuma çıkmakta ve o bölgede top tutmakta çok zorlanıyorlar. Carroll’ın da olmaması bu sıkıntının devam etmesine neden olacaktır. Norwich özellikle son iki haftada sergilediği futbolu tekrarlaması halinde ilk galibiyetine bu karşılaşmada ulaşabilir.


230 ARSENAL – SOUTHAMPTON (1) (1.20) (8/10)


Arsenal ilk iki maçı golsüz tamamlayınca büyük çoğunluk bunu Van Persie’nin gidişine bağladı. Açıkçası ben tam tersine takımda ki golcülerin yeterli kalitede olduğunu düşünüyordum. Tek sorun yeni oyuncuların adaptasyon sorunu yaşaması ve birbirleriyle olan uyuşmazlığıydı. Nitekim Liverpool deplasmanında sergilenen futbol ve alınan galibiyet takımın üzerinde ki sisli havayı dağıttı. Southampton ise ligin ilk maçında M.City deplasmanında sergilediği cesur futbolla dikkatimi çekmişti. Fakat ardından içeride Wigan karşısında silik bir görüntü çizdiler. Son olarak Manchester Utd. karşısında iki kez öne geçmelerine rağmen son 5 dakikada yedikleri gollerle sahadan puansız ayrıldılar. Aldıkları skorlar ve maç içerisinde gösterdikleri inişli çıkışlı performansları bu sezon istikrarsızlık sorunu yaşayacaklarını net bir şekilde gösterdi.


Arsenal taraftarları önünde bu sezon ikinci kez mücadele edecek. İlk maçta Sunderland karşısında çok net fırsatları değerlendirememişlerdi. Bu kez son vuruşlarda hata yapmayacaklarını ve rahat bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum.


232 FULHAM – WEST BROM (KGVAR) (1.55) (7/10)


Fulham’ın kronikleşen deplasman fobisi bu sezonda devam edecek gibi görülüyor. Lig’de oynadıkları 3 maçın ikisini deplasmanda oynadılar ve mağlup oldular. Son maçta West Ham karşısında hücuma çıkmakta dahi zorlandılar. West Brom ise lige iyi başlayan takımlardan biri konumunda bulunuyor. Zorlu fikstürleri olmasına rağmen ilk 3 haftalık periyotu 7 puanla kapatmayı başardılar.


Fulham’da yeni transfer Berbatov bu karşılaşmada Petric ile birlikte ilk 11’de başlayacaktır. Evinde zaten iyi performans sergileyen Fulham’ın skor üretme ihtimali bir hayli fazla. West Brom’da şu ana sergilediği futbolu tekrarlaması halinde skor üretecektir. KGVAR ve ÜST bahislerinin ön planda olduğu bir karşılaşma.


234 QPR – CHELSEA (1.0) (1.69) (6/10)


QPR sezon öncesi yaptığı transferlerle adeta sıfırdan yeni bir takım kurdu. Yapılan transferler arasında oldukça kaliteli ve takıma seviye atlatacak isimler var. Fakat ligin ilk 3 haftasında beklentileri karşılayamadılar. Zamana ihtiyaçları olduğu çok net görüldü. Chelsea ise lige 3’te 3 yaparak iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle Torres ve Hazard’ın etkileyici performansları dikkat çekti. UEFA Süper kupasında ise Atl. Madrid karşısında tutuk bir görüntü sergilediler ve ağır bir yenilgi aldılar.


Chelsea milli takımlara çok fazla oyuncu gönderdi. Bu oyuncuların yorgun dönme ihtimalleri ve hafta arasında Juventus maçının olması mavilerin bu karşılaşmada sorun yaşamasına neden olabilir. Milli maçlar nedeniyle verilen arada takım olma yolunda çalışmalar yapan ev sahibinin taraftarları önünde sahadan en az 1 puanla ayrılmasını bekliyorum.


235 STOKE – M.CİTY (ALT) (1.65) (6/10)


Stoke City sezona beraberliklerle başlangıç yaptı. Şu ana kadar oynadıkları 3 maçta 3 beraberlik aldılar. Son maçlarında Wigan deplasmanında beklentilerimin üzerinde iyi bir performans sergilediler. M.City ise sonuç anlamında sıkıntı yaşamasa da, bana göre ilk 3 maçta istenilen seviyede futbol oynamadı. Maçlarda bireysel performanslar sayesinde sonuca ulaştılar.


Stoke bu tip maçlarda çok iyi kapanabilen bir takım. En son örneği ligin ikinci haftasında ki Arsenal maçıydı. M.City’de milli takımlardan dönen isimlerin nasıl bir performans sergileyeceği soru işareti. Ayrıca hafta arasında şampiyonlar liginde Real Madrid deplasmanına çıkacaklar. Bu nedenle Mancini’nin rotasyona gitme ihtimali kuvvetle muhtemel. Ritmini bulamayan M.City’e bu şartlar altında oynamaktansa, Stoke City’nin savunmasına güvenerek ALT oynamayı daha uygun görüyorum.

306 KASIMPAŞA – GAZİANTEPSPOR (ALT) (1.70) (6/10)

Kasımpaşa lige iyi bir başlangıç yaptı. Galatasaray karşısında sergilenen pozitif futbol ve ardından iyi oyun olmasa da Karabük karşısında alınan 3 puan önemliydi. Son maçta ise Elazığspor’u ‘deplasmanda’ istekli ve arzulu oyunları sayesinde mağlup ettiler. Gaziantepspor ise şu ana kadar çok ilginç sonuçlar aldı. Ligin ilk haftasında Sivas karşısında yenilmelerine rağmen çok kötü değillerdi. Yine Fenerbahçe deplasmanında mağlup olmalarına rağmen özellikle ofansta iyi bir maç çıkardılar. Son olarak Trabzon karşısında 1-0 galip geldiler. Fakat bu seferde oyun iyi değildi.


Kasımpaşa’da cezalı oyuncular Ernst ve Adem ile sakatlıkları süren Volkan ve Şahin forma giyemeyecek. Gaziantepspor’da ise İbricic cezalı durumda. Muhammed ve Turgut’un sakatlıkları vardı. Fakat Hikmet hoca en azından birinin oynayabileceğini açıkladı.


Gaziantepspor’un belki de en önemli oyuncusu olan İbricic’in olmaması büyük eksiklik. Bu oyuncunun yokluğunda pozisyona girme anlamında sıkıntı yaşayabileceklerini düşünüyorum. Kasımpaşa’nın bu maçla birlikte seyircisiz oynama cezası bitiyor. Fakat taraftarlar takımın logosunun değiştirilmesine tepki olarak maça gelmeme kararı aldı. Bu durum takım üzerinde de olumsuz bir hava yaratabilir. Ayrıca Kasımpaşa kadro yapısı itibariyle evinde oynayacağı maçlarda gol konusunda sıkıntı yaşayabilir. Gol bareminin aşılmasını beklemiyorum. ALT tercihi için verilen oranda gayet iyi.


329 SUNDERLAND – LİVERPOOL (1.0) (1.43) (7/10)

Ligin ilk maçında Arsenal deplasmanında ki oyunu gördükten sonra, Sunderland’ın mutlaka kaliteli bir golcüye ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Nitekim menajer Martin O’Neil hemen önemli bir hamle yaparak S.Fletcher’i transfer etti. Swensea maçında da Fletcher attığı 2 golle ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Liverpool ise bu sezonda sıkıntılarla boğuşacak gibi görülüyor. Arsenal karşısında pozisyon üretmekte bile çok zorlandılar. Rodgers’ın oynatmaya çalıştığı sistem oturana kadar bu tip sıkıntıları yaşayacaklarını düşünüyorum.


Sunderland bu sezon ilk kez taraftarı önünde bir maça çıkacak. Bu durumun futbolcular üzerinde ekstra motivasyon sağlamasını bekliyorum. Sıkıntılarla boğuşan rakipleri karşısında sahadan puanla ayrılmalarını bekliyorum.
 
342 MP ANTALYASPOR – GALATASARAY (ÜST) (1.55) (7/10)


Lige Gençlerbirliği deplasmanında aldığı mağlubiyetle başlayan Antalyaspor, son iki haftada aldığı iki galibiyetle dikkatleri üzerine çekti. Fakat bu galibiyetlere rağmen oyun olarak iyi olduklarını söylemek zor. Kayserispor maçının kırılma anında şans yanlarında oldu ve galibiyet geldi. İBB karşısında da rakibin kaçırdığı önemli pozisyonlar vardı. Antalyaspor adına 3 haftalık periyotta söyleyebileceğim en önemli artı ofans hattının kalitesi. Galatasaray için ligin en hazır takımı dedik. Fakat kilit oyuncuların takıma geç katılması ve kamp dönemini kaçırması özellikle savunma anlamında takımı sıkıntıya soktu. Buna rağmen hücum hattında ki oyuncuların formda olması takıma maç kazandırıyor.


Antalyaspor’da genç oyuncu Emre Torun dışında eksik bulunmuyor. Galatasaray’da ise cezalı Engin ve sakatlığı süren Ujfalusi kesin olarak yok. Hafif sakatlıkları bulunan Dany ve Hakan ise görev verilmesi halinde oynayabilecekler.


Galatasaray geride kalan 3 haftada tam 6 gol yedi, 8 gol attı. Savunmada ki sıkıntıların aksine hücumda bir uyum olduğunu görüyoruz. Antalyaspor’da hücum hattında Isaac, Tita ve Diarra gibi kaliteli oyuncular bulunuyor. Fakat onlarında takım savunması anlamında önemli sorunları bulunuyor. Manu maçı öncesi 1.40’tan Galatasaray tercihine yönelmek riskli. ÜST tercihi en iyi seçim olacaktır.


343 BURSASPOR – KARABÜKSPOR (1) (1.45) (9/10)


Bursaspor’un oynadığı oyunla aldığı puanlar birbirine uyuşmuyor. Yeşil beyazlı takım ligde oynadığı 3 karşılaşmada da oynadığı futbolun karşılığını alamadı. Avrupa Ligi’nde de Twente karşısında bana göre şanssızlık ve bir anlık konsantrasyon kaybı sonucu elendiler. Karabükspor geçtiğimiz haftalarda Skibbe yönetiminde çok kötü performans sergiledi. Takımın her alanda sıkıntıları olduğu çok net görülüyor. Ancak en büyük sorun orta sahada yaşanıyor. Rakiplere karşı orta sahada direnç göstermekte çok zorlanıyorlar. Bu nedenle Skibbe artık daha defansif bir anlayışla mücadele edeceklerini söyledi.


Bursaspor’da sakatlıkları bulunan Serdar Aziz ve N’Diaye bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıktan çıkan Ozan İpek’in durumu ise maç saatinde belli olacak. Karabükspor’da ise Jahic ve Uğur Uçar kesin olarak yok. Luton Shelton’ın durumu ise netlik kazanmadı.


Bursaspor oynadığı futbol ve kadro kalitesi ile Karabükspor’un önünde olan bir takım. Konuk ekip her ne kadar defansif bir anlayışla mücadele edecek olsa da, Bursaspor’un çok zorlanmadan net bir galibiyet elde edeceğini düşünüyorum. Oran yükseltmek isteyenler handikaplı seçime de yönelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.