20 Eylül 2012 Perşembe

İyi Yoldayız | M.United:1 - G.Saray:0




Maç öncesi kadrolara baktığımda açıkçası Dany dışında beni şaşırtan bir değişiklik yoktu. Burak ve Amrabat’ın son lig maçında sergiledikleri performansla bu maçta ilk 11’de başlamayı hak ettiğini yazmıştım. Nitekim Fatih hoca da hak edene formayı verdi. Dany tercihini duyduğum zaman açıkçası çok şaşırmadım. Cris henüz hazır değildi ve Semih ile sadece 1 maç oynayabildiler. O maçta da kendilerine çok fazla iş düşmediği için nasıl bir uyum içersinde olduklarını anlamamız zordu. Hem bu nedenden dolayı hem de Dany’nin hızından faydalanmak için böyle bir hamle yapıldı ve doğru yapıldığını da maç içerisinde gördük.

Maçın geneline bakmak gerekirse Old Trafford’ta daha iyi oynayan ekip bizdik. Maçın ilk bölümleri haricinde çok fazla zorlandığımızı söyleyemem. Eğer hücumda biraz daha sakin ve basit oynayabilseydik mutlaka skor üretebilirdik. Amrabat, Hamit, Burak, Selçuk ve Emre ile önemli pozisyonlar yakaladık. Bunlardan biri gol olsaydı maç çok farklı olabilirdi. Hatta ilk dakikada hakem cesur davranıp Umut’un pozisyonunda ki net penaltıyı çalsaydı oyunun gidişatı çok değişirdi. Genel anlamda bakıldığı zaman oynadığımız futbolla büyük takım olduğumuzu ve bu arenaya ait olduğumuzu gösterdik. Zaten maç öncesinde de sonuç ne olursa olsun, önemli olanın bu olduğunu vurgulamıştık. Yinede böyle bir oyuna rağmen yenilmemize elbette üzüldüm. Fakat 1.5 yıl önce Hagi yönetiminde ki takımla sinir krizleri geçirirken, şu anda Manu deplasmanında şampiyonlar ligi maçında kaçan galibiyete üzülüyorsak aslında sevinmeliyiz.

Bir parantez de hocaya açmak istiyorum. Fatih Terim’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu kadar kısa sürede böyle bir takım yaratmak ve bu takıma böyle bir felsefe aşılamak ancak özel teknik direktörlerin yapabileceği bir iştir. İyi yolda gidiyoruz ve biz bu teknik ekip ve futbolcularla başarıya ulaşacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.