20 Eylül 2012 Perşembe

Hamit Farkını Gösterdi




İlk şampiyonlar ligi maçında oyuncuların kişisel performanslarını değerlendirmek istedim. Bu karşılaşmada öne çıkan isimler Hamit, Muslera, Dany ve Semih’ti. UEFA tarafından da maçın adamı seçilen Hamit ise bunların en iyisiydi.

Fernando Muslera: Ligde kalemizde gördüğümüz gollerin sorumlularından biri olarak gösteriliyordu. Fakat aslında sezona kötü başlamadığını ve o gollerde çok bariz hatasının olmadığını düşünüyordum. Bu karşılaşmada kurtardığı penaltı dışında çok kritik topları da çıkardı. Takımın sürekli oyun içerisinde kalmasında önemli rol oynadı. Birinci sınıf kaleci olduğunu bir kez daha gösterdi. Koşu mesafesi; 4.140 metre.

Eboue: Fizik olarak çok geride kaldı. İleri çıktığı zaman etkili oldu. Fakat geri dönüşlerde çok zorlandı. Buna rağmen savunma anlamında bariz hataları olmadı. Yine de kendisinden beklenenlerin altında kaldığını söyleyebilirim. Koşu mesafesi; 10.659 metre.

Semih Kaya: Buz adam sanki yıllardır bu arenada oynuyormuş gibiydi. Yine çok sakin ve ne yaptığını bilen bir şekilde mücadele etti. Hamleleri çok zamanında yaptı. Karşısında önemli golcüler olmasına rağmen neredeyse sıfır hatayla oynadı diyebilirim. Maçın iyilerindendi. Koşu mesafesi; 10.384 metre.

Dany: İlk transfer edildiği günden beri çok tartışıldı. Oynadığı maçlarda elbette hataları oldu. Fakat bu hataların kapatılabileceğini her zaman savundum. Bu karşılaşmada da golde erken çıkması ve yerini boşaltması önemli bir hataydı. Fakat bu hatadan sonra neredeyse sıfır hatayla oynadı. Hızıyla Hakan’ın açıklarını da kapattı. Biraz daha basit oynamayı öğrenebilirse Semih ile çok iyi bir ikili olacak. Koşu mesafesi; 9.924 metre.

Hakan Balta: Valencia karşısında çok zorlandı. İleri çıkışlarda takıma çok fazla katkı vermediği gibi geri dönüşlerde çok geç kaldı. Hiç kuşkusuz önünde oynayan Amrabat’ın da kendisine destek vermemesi onu daha fazla zorladı. Açıkçası bu seviyenin altında kaldı. Koşu mesafesi; 10.835 metre.

Hamit Altıntop: İlk geldiği günden beri eleştirildi. Fakat hangi seviyede bir futbolcu olduğunu bu maçta ispatladı. Sergilediği futbol ile sahanın en iyi oyuncusuydu. Sakinliği ve basit oyunuyla kalitesini gösterdi. Girdiği pozisyonları gole çevirebilmiş olsaydı çok daha iyi olacaktı. Buna rağmen UEFA tarafından da maçın adamı seçildiğini hatırlatalım. Koşu mesafesi; 12.000 metre.

Selçuk İnan: Özellikle ilk yarıda çok tutuk bir performans sergiledi. Melo’nun da tam anlamıyla hala hazır olmaması nedeniyle ileriye çok fazla çıkamadı. Melo iyi duruma geldiği zaman kendisinin de performansı artacaktır. Bu maçta beklentilerin altında kaldı. Koşu mesafesi; 11.253 metre.

Felipe Melo: Sezon başı kampına katılmaması fizik açıdan çok geride kalmasına neden oldu. Fatih hoca sürekli ilk 11’de oynatmasına rağmen hala çok eksiği var. Koşu mesafesine bakıldığı zaman durumu çok daha iyi anlaşılıyor. Stoperde oynayan Semih ve Dany’den bile az koşmuş. Koşu mesafesi; 9.121 metre.

Amrabat: Antalya maçını kazandıran adam olduğu için bu maçta ilk 11’de başladı. Özellikle deplasman maçlarında ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bir şutu direkten döndü. Fakat geriye dönmeme sorunu devam ediyor. Bunun üzerine biraz daha gitmesi gerek. En azından top rakipteyken topun önüne geçmesi lazım. Koşu mesafesi; 7.243 metre.

Umut Bulut: Maçın başında çok önemli bir hamle yaptı ve adeta penaltı pozisyonunu yarattı. Fakat hakem cesur davranıp net penaltıyı çalamadı. Bu pozisyon sonrasında da sakatlanıp oyundan çıktı. Sahada kalsaydı takıma çok katkı sağlayabilirdi.

Burak Yılmaz: Maç boyunca çok koştu ve iyi çalıştı. Fakat ayağına çok önemli fırsatlar geçmedi. Sadece ikinci yarıda Emre’nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ve bu pozisyonda kendisine yakışan bir vuruş yapamadı. Buna rağmen mücadele anlamında iyi olduğunu söyleyebilirim. Koşu mesafesi; 11.343.

Elmander: Maça yedekler arasında başladı. Umut’un sakatlanması sonucu oyuna girdi ve neredeyse 85 dakika forma giydi. Oyunda kaldığı süre içerisinde çok etkili olduğunu söylemek zor. Mücadele bakımından yine iyiydi. Üzerine düşeni yaptı. Koşu mesafesi; 10.122 metre.

Emre Çolak: Oyuna sonradan dahil oldu. Burak’a verdiği pas ve devamında attığı şut dışında etkili olamadı. Açıkçası oyunda kaldığı süre, onun hakkında değerlendirme yapmamız için yeterli olmadı. Koşu mesafesi; 4.178 metre.

Aydın Yılmaz: Aydın hakkında da değerlendirme yapmak zor. Zira çok kısa bir süre aldı. Buna rağmen yine penaltı tartışmalarının olduğu pozisyonun mimarıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.